Atçılık meslek yüksekokulu canlanıyor

Atçılıkla ilgili mesleki eğitim vermek amacıyla Uludağ Üniversitesi tarafından 1999 yılında kurulan ancak faaliyete geçemeyen Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu, eğitim öğretime başlamak için harekete geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuruluşundan bu yana Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu'nun Müdürü olan Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Seyrek İntaş, 2013 yılında öğrenci alabilmek için gerekli eğitim-öğretim altyapısını tamamladıklarını ve önümüzdeki aylarda YÖK'e başvuruda bulunacaklarını söyledi. Bugüne kadar sadece adı var olan Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu, kadrosunu tamamlamasıyla birlikte çeşitli etkinliklerde yer almaya başladı.

Mennan Pasinli MYO, Uludağ Üniversitesi Atlıspor Topluluğu ve Osmangazi Rahvan At ve Binicilik Kulübü birlikte Ürünlü İlköğretim Okulu yararına 'Dörtnal ve Rahvan At Yarışları' düzenleyerek bir anlamda Bursalılara 'merhaba' dedi.

Osmangazi Rahvan At ve Binicilik Kulübü binicileri rahvan yarış kategorisinde izleyenlere doyumsuz anlar yaşattı. 'Baş' ve 'Başaltı' rahvan yarış kategorilerinde dereceye giren binicilerine kupalarını, Uludağ Üniversitesi adına Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Atlıspor Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Kamil Seyrek İntaş verdi.

Her yaştaki seyircinin coşkulu katılımıyla gerçekleşen Dörtnal yarış kategorisinde 'Suver' isimli atıyla Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sercan Koray Yendim birincilik, Öğretim Görevlisi Kemal Yılmaz 'Borahan' isimli atla ikincilik ve üniversitenin Atlı Güvenlik Birimi personeli Adem Yaman 'Çağlayahan' isimli atla üçüncülük kupasını aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber