İstanbul'da 'terör' ve 'uyuşturucu' operasyonu: 34 gözaltı

Maltepe ve Fatih'te 13'ü terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu iddia edilen 34 kişinin gözaltına alındığı operasyonunun kamera görüntüleri basına dağıtıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maltepe'de sokakta uyuşturucu satanlara baskı yaparak bu bölgede kendi elemanlarına uyuşturucu sattırmak istedikleri ve terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları öne sürülen kişilerin yakalanmasına yönelik iki gün önce düzenlenen operasyon görüntülerinde, Özel Harekat, Narkotik ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekiplerinin şüphelilerin adreslerine girişi görülüyor.

Görüntülerde, narkotik dedektör köpekleriyle yapılan aramalar, uyuşturucu maddeler ve silahların ele geçirilmesi, zanlıların gözaltına alınması ve polis helikopteriyle havadan yapılan çalışmalar da yer alıyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 34 kişinin yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

-Olayın geçmişi-

İstanbul Terörle Mücadele Şube ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube müdürlükleri ekipleri, Maltepe'de Gülsuyu ve Gülensu semtlerinde sokakta uyuşturucu satan kişilere terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından baskı yapıldığı, terör örgütünün bu semtlerde kendi elemanlarına uyuşturucu sattırmak istediği yönünde gelen bilgiler üzerine çalışma başlatmıştı.

Gülsuyu ve Gülensu semtlerinde 400 polisin katılımıyla önceki gün gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen 13 kişi yakalanmıştı. Sokakta uyuşturucu satarken terör örgütü üyelerinden baskı gördükleri iddiasıyla 6 kişi Maltepe'de, uyuşturucu maddeyi temin ettikleri ileri sürülen 15 kişi de Fatih'te gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber