İki muhtar ve 2 uzman çavuş sınır kaçakçılığından gözaltında

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Ceylanpınar sınırında yaşanan çatışmalar sırasında sınır ihlali yaparak kaçakçılık yapan iki köy muhtarı ve iki uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyon, polis, jandarma ve özel harekatçıların da katıldığı 350 personel tarafından yapıldı. Operasyon sonrası evlerde yapılan aramada birçok kaçak malzeme ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında Suriye'nin Resulayn ilçesinde yaşanan çatışma kaçakçılara fırsat doğurdu. Çatışma boyunca iki köy muhtarı ve iki uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 20 kişilik kaçakçı çetesine bugün sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Sınıra yakın Maden, Gümüş, Altın, Doruk köylerinde yapılan operasyona 250 polis, 100 jandarma olmak üzere 350 kişinin katıldığı belirtiliyor. Gözaltına alınan şüphelilerin, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgusuna başlandı. Şüphelilerin, 23 Kasım Cuma günü Ceylanpınar Adliyesi'ne çıkarılması bekleniyor. Operasyonlarda çok sayıda kaçak sigara, çay, uyuşturucu ve silahın ele geçirildiği öğrenildi. Bu çetenin insan kaçakçılığı da yaptığı iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber