Mahkeme önünde zincirli, 'kadına şiddete hayır' eylemine yaka paça gözaltı

SAMSUN'da Sosyalist Demokrasi Partili (SDP) 4 kadın, kendilerini Bölge İdare Mahkemesi'nin demir parmaklıklarına zincirleyerek, kadına uygulanan şiddeti protesto etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, kadınların basın açıklaması bittikten sonra dağılmasını istedi. Ancak eylemciler dağılmayınca, polis 4 kadını yakapaça gözaltına aldı. Bu sırada çevrede toplanan kalabalık da kadınlara tepki gösterdi.

Kadına karşı uygulanan şiddeti protesto etmek isteyen SDP'li 4 kadın, bugün Bölge İdare Mahkemesi'nin bahçesinin etrafındaki demir parmaklıklara kendilerini zincirle bağladı. Basın açıklaması yapan grup daha sonra 'Tecavüzcü polis hesap verecek', 'Erkek devlet istemiyoruz', 'Polis defol bu sokaklar bizim' diye slogan attı.

Bu sırada polis, kadınları uyararak eylemlerine son vermelerini istedi. Ancak kadınlar uyarıyı dikkate almayarak, kadın polis istedi. Kadın polisin de uyarılarına uymayan 4 kadının önce zincirleri demir kesme makasıyla kesildi. Ardından da polis, kadınlara müdahale etti. Kadınların direnmesi üzerine arbede yaşandı. Bu sırada çevrede toplanan kalabalık da kadınlara tepki gösterdi. Polis kalabalığı da bölgeden uzaklaştırdı. 4 eylemci kadın, yakapaça gözaltına alınarak polis araçlarına bindirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber