Büro Memur-Sen, adalet personeli için eylem yaptı

Büro Memur-Sen üyesi bir grup, Adalet Bakanlığı personelinin şartlarının iyileştirilmesi için eylem yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika üyesi bir grup, eylem yapma gerekçelerinin yazılı olduğu pankartlar taşıyarak Adalet Bakanlığı önünde toplandı.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan yaptığı açıklamada, 45 bin adliye personelinin sorunlarının çözümü için hiçbir yasa tasarısı hazırlanmadığını, nöbet ücretleri, fazla mesai, yol yardımları ve havuz sisteminin kaldırılmasıyla çalışanların mağdur edildiğini ileri sürdü.

Yazgan, "Her yıl olduğu gibi Adalet Bakanlığı 2013 yılı bütçesinde de personelin adı geçememektedir" iddiasında bulundu.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan şöyle devam etti:

"Zorunlu olarak tüketmemiz gereken her ürüne ardı ardına zam yapılmakta. Buna rağmen çalışanların durumu düşünülmemektedir. Kaşıkla verilen zamlar kepçeyle geri alınmaktadır. Sayın Bakan Sadullah Ergin başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz. Adalet terazisinin ibresinin bir kez olsa da çalışanlara dönmesini istiyoruz. Kimsenin çocuğumuzun aşına göz dikmesini istemiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden düzenlenmesini istiyoruz."

Sendika üyeleri, bir kefesinde "Adalet Bakanlığı personeli", diğer kefesinde "Doğalgaz-Elektrik-diğer zamlar" yazan kutuların olduğu teraziyi, Adalet Bakanlığı bahçesine attı.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

Yayıncı: Tolga Özgenç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber