Hasankeyf'te 100 öğrenci SBS ve LYS kursuna gönderilecek

Batman'da Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından SODES kapsamında yürütülen 'Başarılı Öğrencileri Destekleme Projesi' ile başarılı 100 ortaokul ve lise öğrencisi SBS ve LYS hazırlık eğitimi veren dershanelere gönderilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı tüm ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yapılan deneme sınavlarında başarılı olan ortaokul 8. sınıflardan 50, 11.sınıflardan 30 ve 12. sınıflardan da 20 öğrenci, Batman'daki 3 farklı dershanede eğitim alacak.

Kaymakamlık tarafından yine SODES kapsamında yürütülen 'Tarihi Çarşıda Hasankeyf Hediyeleri' projesiyle el sanatları nakış, ahşap ve cam süsleme alanlarında 30 kursiyere eğitim veriliyor.

Projeyle Hasankeyf'in tanıtımının daha iyi yapılması ve yerli yabancı turistlerin ilçeden ayrılırken yöreye ait renkleri ve hatıraları birlikte götürebilmelerini sağlamak amacıyla ödüllü Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması da düzenlendi.

Katılımcılar son teslim tarihi olan 4 Ocak 2013 tarihine kadar hediyelik eşya tasarım ve ürünlerini, Hasankeyf Kaymakamlığı'na elden veya posta ile teslim edebilecek. Yarışmada başarılı görülen katılımcılara ödül verileceği ve yarışmayla ilgili şartname ve başvuru formunun www.hasankeyf.gov.tr adresinden temin edilebileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber