'Organ Bağışı Standı' kuran öğrenciler önce kendi organlarını bağışladı

Erzincan Üniversitesi ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yaptıkları ortak çalışma ile Erzincan Üniversitesi'nde 'Organ Bağışı Standı' kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stantta, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin de ders konusu olan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri stant görevini üstlendi. Öğrenciler, organ bağışı konusunda bilgi verirken, aynı zamanda kendi organlarını bağışlayarak öğrencilere örnek oldular.

Stantta kampanyanın yürütücüsü Araştırma Görevlisi Alparslan Ay ile birlikte açıklama yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Koca, Eğitim Fakültesi ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortak bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Öğrencilerin, 12 kişilik bir grubun, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında organ bağışı konusunda görev aldıklarını ifade eden Prof. Koca, aynı zamanda bu öğrencilerin bu çalışmalardan dolayı bir not alacaklarını söyledi. Prof. Toca, şunları ifade etti:

"Yoğun bir çalışma ile organ bağışı konusunda hem Erzincan şehrinde hem de Yalnız Bağ yerleşkemizde stant açtılar. Öğrenci kardeşlerimize organ bağışı konusunda önce bilgi veriyorlar, daha sonra organ bağışı yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyorlar. Bu kapsamda, Erzincan Üniversitemizde ilk 5 günde 130 organ bağışı topladılar. Biz bu programı geçen sene de aynı dönemde yapmıştık ve 230 civarında da orada bir organ bağışı alınmıştı. Bu kapsamda, toplam hedefimiz 500 sayısına ulaşmak. Öğrenci arkadaşlarımız, Erzincan'ın ilçelerine de giderek bu programa oralarda devam edecekler. Bu 12 kişilik ekibimizdeki öğrencilerimiz de kendi organlarını bağışladılar. Organ bağışı bekleyen insanların durumlarını düşünerek, bu gönüllü kampanyada önce kendi organlarını bağışladılar. Bu kampanyamız, ilerleyen senelerde de devam edecek. Erzincan Üniversitesi ve Araştırma Hastanesi'nin ortak bir çalışması olarak devam edecek, inşallah bu çalışmalar yaygınlaşır ve organ bekleyen hastalarımıza bir çözüm ve çare oluruz diye ümit ediyorum.?

Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden Seda Başoğul ise böyle bir etkinlikte görev üstlenmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, öğrencileri organ bağışına davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber