Kadın Hakları ve Şiddeti Önleme Bürosu Çağlayan Adliyesi'nde açıldı

Çağlayan Adliyesi'nde açılışı yapılan İstanbul Barosu Kadın Hakları ve Şiddeti Önleme Bürosu'nun açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış töreni Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Bakan Şahin, kadın erkek ayırt etmeksizin herkes için yaşam kalitesini yükseltmek ve önlerinde ki tüm sorunları çözmek için uğraştıklarını dile getirdi. Bakan Şahin, ?Burası Baro olunca bizim en önemli önceliğimiz hukuk devleti olmaktır. Elbette hukuk devletinin gereği olan bütün yasal işlemleri yerine getirmemiz gerekiyor. O bakımdan Anayasa başta olmak üzere birçok kanunu Türk Ceza Kanunu, Medeni Kanunu, İş Kanunu ve birçok kanunları kadın erkek eşitliğine göre düzenledik. En son 10. madde de yapılan kadın erkek eşitliği ile ilgili düzenleme bugün bütün modern hukuk devletlerinde olan normları hep beraber gerçekleştirmeyi başardık.? dedi.

Bakan Şahin, tek başına kağıt üzerinde kanunları değiştirmenin önemli olmadığını, en önemlisinin kağıtta yazılanları yaşama geçirmek olduğunu belirtti. Bakan Şahin, ?O yüzden burada yapılan tüm çalışmalarda gelip bu işe emek veren, yüreğini koyan siz bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu mücadele tek başına olan bir mücadele değil. Biz sabah jandarmadaydık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk bir konferans değil. Bir seminer değil. Temel eğitimin içersinde; subayların-astsubayların, temel eğitimin içersine kadın erkek eşitliği, erken yaşta evlilik ve buna benzer konular yer almaya başladı. Herkesin birbirinin insan hakkına saygılı olduğu bir dünya düzeni istiyoruz. Kaynakların eşit bir şekilde kullanıldığı bir dünya istiyoruz. Nimetlerin ve külfetlerin eşit biçimde dağıtıldığı bir dünya düzeni için mücadele ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber