Akşehirli işadamları İtalya'dan yeni iş bağlantılarıyla döndü

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası (AKTSO) ve Akşehir Sanayici ve İş Adamları (AKSİAD) ortaklaşa olarak düzenlediği İtalya gezisine giden işadamları, yeni iş bağlantıları kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtalya'nın Bologna kentinde 7?13 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası EİMA 2012 Tarım ve Sebze Makineleri Fuarı'na Akşehir'den 32 iş adamı katıldı.

İtalya programı hakkında bilgi veren AKTSO Başkanı Erdal Çiftçi, dünyanın ikinci büyük tarım ve sebze makineleri fuarının 48 büyük holden oluştuğunu belirtti.

Türkiye'den de birçok firmanın katıldığı fuarda stant açan Akşehirli bir firmanın önemli iş bağlantıları yaptığını kaydeden Çiftçi, bu yıl 40. kez düzenlenen fuarı gezen 196 bin kişinin yüzde 22'sini uluslararası ziyaretçilerin oluşturduğu ifade etti. Çiftçi, AKTSO olarak dünyada gelişen teknolojileri yerinde görmek ve oda üyelerinin yeni pazarlara ulaşmalarına, sürekli ilişkiler geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Odalarına üye işadamlarıyla Bologna ve fuarda yer alan firmalarla uygun iş fırsatları konusunda da görüştüklerini dile getiren Çiftçi, ayrıca üyelerinin de pek çok ikili temaslar gerçekleştirdiğini ve tercümanlar vasıtasıyla alanlarında iş adamlarıyla görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Çiftçi, tarım makineleri ve teknolojileri üreten pek çok şirketin stantlarını ziyaret ederek bilgi aldıklarını dile getirdi.

Bu tür programları düzenlemeyi kendilerinin vazifesi olarak gördüklerini söyleyen Çiftçi, iş adamlarından bu tür organizasyonlara kayıtsız kalmamalarını beklediğini söyledi.

Programa katılan AKSİAD Yönetim Kurulu üyesi Nurettin Yayla ise fuar iş gezisinin çok verimli geçtiğini, Türkiye ve Akşehir adına güzel bir program olduğunu söyledi. Yayla programın organizasyonuna emeği geçenlere teşekkür etti.

Fuar gezisine katılan firma temsilcileri de gezi ile ilgili düşünce ve görüşlerini belirterek, memnuniyetlerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber