Antalya'da gençelere atık kağıtları dönüştürme eğitimi verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 70 kişiye atık kağıtların dönüşümü ile ilgili eğitim verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cam Piramit'te düzenlenen etkinliğe katılanlar atık kağıtların tekrar nasıl kağıda dönüştürüleceği konusunda teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Söz konusu eğitim sonrası atık kağıtlar ebru sanatında kullanılacağı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kaynakların verimli kullanılmasına dikkat çekmek ve gençlere Avrupa fırsatları ile ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlenen, 'Gelin Birlikte Dönüştürelim, Eurodesk ile Gençlik Fırsatlarını Öğrenelim' isimli çalışma devam ediyor. Bu kapsamda Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Halkla İlişkiler Koordinatörü Leyla Pamir Kumbul ve Okutman Nurhan Karataş, eğitime katılan gençlere daha önceden toplanan atık kağıtlardan tekrar kağıt üretimi yapımını gösterdi. Eğitimin sonunda elde edilen geri dönüşümlü kağıtlar, Büyükşehir Belediyesi'nin AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca kabul edilen AB Gençlik Projesi ?Ruhun Görsel Müziği: Ebru' projesinde kullanılacak.

Öte yandan Büyükşehir yetkilileri, etkinlik kapsamında katılımcılara Eurodesk ve Avrupa fırsatları ile ilgili bilgi verdi. Gençlere, Eurodesk Gençlik Bilgilendirme Haftası dolayısıyla Avrupa'ya nasıl gidilebileceği anlatılırken, üretecekleri projelerle Avrupa Birliği'nde nasıl hibe alabilecekleri aktarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber