Kinay: Seyitömer Termik Santrali'ni Kütahyalı müteşebbislerimiz almalı

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Tavşanlı Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (TASİAD) yaptığı konuşmada, 20 Aralık 2012 tarihinde ihaleye çıkarılacağı duyurulan Seyitömer Termik Santrali'ni Kütahyalı müteşebbislerin almasını istediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan Fehmi Kinay, EÜAŞ Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Seyitömer Termik Santrali'nin ihalesi için yerli ve yabancı 20 firmanın ihale şartnamesi dosyası aldığını, gönlünün ortakları Kütahyalılardan oluşan yerel bir şirketin müesseseyi almasından yana olduğunu bildirdi.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, TASİAD Başkanı İsmail Güleç ve işadamlarının katıldığı toplantıda konuşan Kinay, "Türkiye'de tüm siyasi partiler özelleştirmeyi programına alıyor. Bunu AK Parti yapınca tepki yapıyorlar. Özelleştirme bir program kapsamında yapılmaktadır. Zarar eden müesseseyi özelleştir, kar edeni özelleştirme gibi bir anlayış olmaz. Seyitömer Termik Santrali yılda 150 milyon dolar kar eden bir kuruluş. Talep eden müteşebbisler var ama bu müessesenin genel ortaklı bir şirket kurularak Kütahyalı girişimcilerde kalmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber