Gölbaşı'nda 4 sınıfa tek öğretmen

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Ahiboz İlköğretim Okulu'nda birinci sınıf öğrencileri, diğer sınıfların öğrencileri ile aynı sınıfta öğrenim görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5. sınıf öğrencisi olmayan okuldaki 21 öğrenciye tek öğretmen ders veriyor.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Ahiboz Mahallesinde bulunan Ahiboz İlköğretim Okulundaki öğrenciler zor şartlar altında eğitim görüyor. Ahiboz Mahallesi Muhtarı Şenol Ercan'ın verdiği bilgiye göre okuldaki 4 sınıfın 21 öğrencisi, bir öğretmen ile tek sınıf içerisinde aynı anda eğitim görüyor. Mahalle Muhtarı Şenol Ercan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada okulun çok eski olduğunu söyledi. Muhtar Ercan, mahallesinin Ankara'ya 44, Gölbaşı'na 23 kilometre uzaklıkta, 300 nüfuslu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

?Mahallemizin okulu çok eski olduğu için sadece 2 sınıf var. Öğrenci sayısı da az ve tek sınıfta bir öğretmen ile 21 öğrencimize aynı anda eğitim vermeye çalışıyoruz. Dört sınıfı tek bir sınıfta birleştirerek eğitim verilmesi ise elbetteki çocuklarımızın yeterli eğitim ve öğretimi almasını engelliyor.?

Muhtar Ercan'ın verdiği bilgiye göre, okul soba ile ısıtılıyor. Ayrıca okulun hademesinin ücretini de öğrenci velileri, kendi aralarında toplayarak karşılıyor. Bu durumun öğrenci velilerinin bütçesini zorladığını söyleyen Muhtar Ercan yetkililere şu çağrıda bulundu:

?Ahiboz bölgesinde beşten fazla mahalle var. Buraya bölge okulu yapılırsa her mahalleden öğrenciler taşımalı sistemle gelir ve iyi bir eğitim ve öğretim alırlar. Bu nedenle milli eğitim yetkililerinin ilgisini bekliyoruz. Mahallemize mutlaka bir okul yaptırılmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber