Öğrencisi tarafından öldürülen Sevilay öğretmenin ablası ve annesi kadına şiddete son verilmesini istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya 26 Eylül günü İzmir Karabağlar Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda görev başında bıçaklanarak öldürülen Sevilay Durukan'ın annesi ve ablası Pembe İlkgül de katıldı. Sevilay öğretmenin görevi başında öldürülmesinden dolayı şehit sayılması amacıyla imza kampanyası başlatıldı.

Sevilay Öğretmenin ablası ve annesi güçlükle ayakta durduğu gözlenirken; Sevilay öğretmenin görevi başında öldürülmesi nedeniyle 'Şehit' statüsünde sayılması için de imza kampanyası başlatıldı. Sevilay öğretmenin Şehit sayılması için başlatılan imza kampanyasıyla ilgili bildiriyi ablası Pembe İlkgül okudu. Bildirinin okunması sırasında duygu dolu anlar yaşandı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özdemir Utku, Sevilay Öğretmenin annesini teselli etti.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen toplantının eş zamanlı olarak 81 ilde gerçekleştirildiğini söyleyen CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, sadece 2011 yılında 257 kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek, 2012 yılının ilk altı ayında da yüze yakın kadının yaşamını yitirdiğini söyledi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Utku, "Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmış durumda. Son yıllardaysa kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış oldu. Sadece 2011 yılında 257 kadın öldürülürken, 2012 yılının ilk altı ayında 100'e yakın kadın hayatını kaybetti. Cinsel saldırıya uğrayan kadınların çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikâyetçi dahi olamadı. Devletten koruma talebiyle polise ve savcılığa başvuran kadınların yüzde 73'ü sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27'si cinayete kurban gitti. Bu rakamlar, seçim dönemlerinde sık sık tekrarlanan kadına yönelik şiddetin 'sıfır tolerans' gösterildiği söylemlerini yalanlamaya yetiyor. Kadınlar sistematik bir şekilde şiddetin her türlüsüne maruz kalarak öldürülüyorlar. Bu şiddete karşı mücadele yalnız kadınların değil erkeklerin de sorunudur? diye konuştu

CHP Kadınları olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bir kamu politikası olarak benimsediklerini ve sosyal politikalarını bu doğrultuda ele alarak, Eşit Temsil-Eşit Katılım yolunda yürümeyi demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ettiklerini belirten Özgün Utku, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Biz kadınlar, yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi ile kadın özgürlük mücadelesinin birbirinden ayrılamaz olduğunun bilinciyle, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyi yürütmeye devam ediyoruz.Belleğimizi diri tutmak ve bize dayatılan bunca şeyin altında ezilmemek için ?Böyle gelmiş böyle gider' diyenlere karşı, ?Yeter artık!' diyen kadınların yaşamlarını kendi yaşamlarımıza katıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber