Polisten örnek davranış: Dede, Nine, Torun Buluşması

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, "Dede, Nine, Torun Buluşması" adlı örnek projesi kapsamında ayrı huzurevlerinde kalan yaşlıları çocuklarla biraraya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konak Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen etkinlikte gün boyu birlikte olan dedeler ve nineler, torunları yaşındaki öğrencilerle vakit geçirdi.

İzmir Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nce, "Güvenli Hayat ve Güvenlik Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı? kapsamında Dede, Nine, Torun Buluşması etkinliği düzenlendi. Öğrencileri dede ve nineleriyle buluşturarak gelenek ve görenekleri yaşatmak amacıyla yapılan etkinlik çerçevesinde öncelikle Zübeyde Hanım Huzurevi ile İzmir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 11 yaşlı kadın, sabah saatlerinde alındı. Çocukların karanfillerle karşıladığı nineler, Mavişehir semtindeki bir güzellik merkezine götürüldü. Buradaki kuaförler tarafından bakıma alınan hanımlar, yanlarındaki çocuklar ve polis memurlarıyla birlikte renkli dakikalar yaşadı. Bir günlük etkinlik kapsamında ayrıca bakımları yaptırılan kadınların da aralarında bulunduğu 70 dede ve nine, çocuklarla birlikte Türk Sanat Müziği konserine gitti, Konak Belediyesi'nin tahsis ettiği vapurla körfez turu yaptı. Körfez turundan sonra Kordon'da bir kitap mağazasına giden nine ve dedelere çay ve kahve ikram edildi. Gönüllerince şarkı söyleyen yaşlılar, bu tür organizasyonların daha sık yapılmasını istedi.

Konu hakkında açıklama yapan İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, "Bu tür etkinlikler, gençlerimize her zaman örnek olmuştur. Yaşlısına, büyüğüne saygısı olmayan gençten hayır gelmez. Bizim tek isteğimiz, gençlerimizin bu değerlere önem vermesi. Bu iki değere önem veren gencimiz, zaten başta ailesine, milletine, ülkesine hayırlı bir evlattır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber