Elazıspor'un amblemini taşıyan uçak, ilk seferini yaptı

İstanbul'dan havalanan Onur Air'e ait Airbus 320 tipi uçak, Elazığspor'u temsil eden bordo-beyaz amblemi ile ilk seferini yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Uygulama, Sanica Boru Elazığspor ile Onur Air arasında yapılan bir yıllık sözleşme ile gerçekleşti. Söz konusu uçak, bordo-beyaz renklerde dünyanın değişik ülkelerine uçarak Elazığ ve Elazığspor'un tanıtımına katkı yapacak.

Elazığ Havaalanı'nda düzenlenen törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz, Tarifeli Hatlar Müdürü Nasuh Çetin, Sanica Boru Yönetim Kurulu Naşkanı Nesimi Fatinoğlu, SB Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular katıldı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, "Elazığ'ın havaalanı, bugün bu uçuşla günde beş İstanbul seferi karşılıklı yapılan bir havaalanı haline gelmiş oluyor. Elazığ pisti ve terminalinin Elazığ civarındaki illerin havayolu talebini karşılama adına çok önemli bir boşluğu doldurduğunu görüyoruz. Bu yıl için beklediğimiz yolcu sayısı herhalde dolacak gibi görünüyor." diye konuştu. Erol, emeği geçenlere teşekkür etti.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Sanica Boru Elazığspor'un isminin bu uçakla uçması çok önemli. Bu uçak Türkiye'nın güzel şehirlerine inecek veya dünyanın şehirlerine inecek. Elazığımızı her yerde tanıtacak. Bu açıdan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle Sanica Boru Başkanı'na bize, Elazığspor'a destek veren ve Elazığspor'un isim hakkını kullanan iş adamlarına çok teşekkür ediyorum. Tarihi bir gün, futbol hayatında bir ilke imza atıyoruz. Böylesi bir ilke imza atmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle emeği geçen herkse ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum." dedi.

Elazığspor Genel Menajeri Özgür Öztürk ise bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu uçak gideceği her yere S.B. Elazığspor ismi ile uçacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Onur Air bilet satış bürosunun önünde kurdele kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber