ESDER'den ?aşure gibi olalım' çağrısı

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye'de en çok sevilen tatlıların başında aşure gelmesine karşın toplum olarak farklılıklardan güzellik çıkarılamadığına dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelikus, aşure gibi olmak için herkesi sevgi ve kardeşlik çatısı altında buluşmaya çağırdı.

ESDER, Muharrem ayı münasebetiyle Ulus Atatürk Anıtı önünde yarın aşure dağıtacak. ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ve dernek üyeleri de aşure dağıtım törenine katılacak. Aşure dağıtımı ile ilgili açıklama yapan ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, aşurenin Anadolu'da en çok sevilen tatlıların başında geldiğine dikkat çekerek, ?Aşure, normalde bir araya gelmeyen ürünlerin birleşimiyle oluşan özgün bir tatlı. Aşurede birbirinden çok farklı tatlar bir araya gelerek, başka bir güzellik oluşturuyor. Farklılıkların bir araya gelmesiyle oluşan aşureyi sevmemize rağmen, toplum olarak aşure gibi olmayı başaramıyoruz. Farklılıkları zenginlik olarak görmek yerine sürtüşmelerin nedeni olarak görüyoruz. Biz de farklılıkların ayrılık değil, zenginlik olduğunu göstermek için aşure dağıtmak istedik.? dedi.

Farklılıkların Türkiye'nin zenginlikleri olduğuna vurgu yapan Çelikus, Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlere karşı herkesin sevgi, kardeşlik çatısı altında bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti. Çelikus, herkesi 24 Kasım Cumartesi günü saat 11.00'de Ulus Atatürk Anıtı önüne aşure yemeye davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber