Mardin'de 8 bin kişiye aşure dağıtıldı

Mardin Din Görevlileri Derneği tarafından hoşgörü kenti olan Mardin'de Muharrem ayı nedeniyle organize edilen aşure günü, yoğun ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

900 yıllık tarihi Ulu Camii'nde kurulan kazanlarda pişirilen aşure, yaklaşık 8 bin kişiye dağıtıldı. Sabah ezanından sonra kurulan kazanlarda 51 çeşit kuru gıdanın bir araya gelmesiyle oluşturulan aşure, camide kılınan cuma namazından sonra vatandaşlara ikram edildi.

MARDİN'DEKİ FARKLILIKLAR AŞUREYE BENZİYOR

Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan Mardin Müftü Yardımcısı Masum Taşçı, Mardin'deki farklı inançların ve kültürleri aşureye benzettiğini belirterek, "Bu güzellikler inşallah sonsuza kadar devam eder." temennisinde bulundu.

Aşurenin içindeki farklı lezzetlerin Mardin'e benzediğini vurgulayan Taşçı, "Mardin farklı inançlara farklı dillere, dinlere mensup insanlar var. Birlikte huzur içinde yaşıyor. Bu birlik ve beraberlik bugüne devam ettiği gibi bundan sonra da böyle devam edecektir. Mardin'de neresinde olursa olsun şehrinde köyünde neresinde olursa olsun hep bu güzellikleri yaşıyoruz. Din Görevlileri Derneği müftülüğümüzle yaptıkları iş birliği ile Mardin'de 8 bin kişiye aşure lezzetini tattırdılar. Allah onlardan razı olsun." dedi

"BİRLİK VE BERABERLİĞİ YENİDEN KAZANDIK"

Mardin Din Görevleri Derneği Başkanı Serdar Ökmen ise Mardin'in birlik ve beraberliğine hitap edecek bir hizmete vesile olduklarını belirtti. Aşure günü nedeniyle 8 bin kişiye aşure dağıttıklarını belirten Ökmen, "Küçük bir tencere ile başladık. Çok şükür bugün 6 kazanda aşure pişirdik. Yaklaşık 8 bin kişiye aşure dağıttık. Bu hizmetin maneviyatını artırmak için 111 hatim okuduk. Bugün halkımızın katılımı işe hem birlik beraberliğimizi pekiştirmiş olduk. Hem de çeşitli dualarla mübarek güne katkıda bulunduk. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.

ÖZLENEN TABLOYU YEŞERTTİLER

Muharrem ayında Ulu Camii'nde yaşanan tablodan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Mardinli esnaflardan Cemil Aok da şunları söyledi: "Bugün burada özlemiş olduğumuz bir ortam yaşadık. Bu ortamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnsanlar arasında birlik beraberlik duygularını yeniden yeşerttiler. Çok önemli bir duygudur. Sevginin ne olduğunu Hz. Nebi (sav)'nin hadisleri ile bizlere öğrettiler. Allah onlardan razı oldun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber