FATİH projesi Balıkesir'de FATİH Günleri ile tanıtılacak

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Balıkesir'de de pilot okullarda uygulamaya koyulan FATİH projesinin tanıtımı için her hafta toplantı düzenleneceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın, "Bu herkesin merak ettiği bir proje. Hemen hemen herkesin okulda okuyan çocuğu ya da bir akrabası bulunuyor. Bu güzel projeyi Balıkesirlilere tanıtmak istiyoruz. Her salı günü toplumun belirli kesimlerinin davet edileceği FATİH Günleri adlı etkinlik yapılacak." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. İlk ve orta okullar arasında yarışmalarda dereceye giren dokuz öğrenci, İbrahim Aydın tarafından kutlandı ve ödülleri verildi. Kompoziyon dalında Sahra Kanhan, Büşra Kurt ve Gönül Eseroğlu, resim dalında Hasan Çağrı Dere, Doğa Erden ve Doğukan Çetin, şiir dalında Gizem Çetin, Hilal Gümüşsuyu ve Zeynep Kuvvetli ödül aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın, dereceye giren öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı. Aydın ayrıca kurumun çalışmaları ve projeleri hakkında da bilgi verdi. FATİH projesine de değinen Aydın, "Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi'nde her salı tanıtım toplantısı yapacağız. Bu toplantılara, toplumun belirli kesimlerini ve sivil toplum kuruluşlarını bir bir davet edeceğiz. Burada projeyi ve okullarımızın bazılarında uygulamaya koyulan akıllı tahtaları tanıtacağız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber