Arpacıoğlu: Aralık ayı yaklaştı, nüfuslar uzaklaştı

Ordu'nun Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu her yılın son ayı olan aralık ayında ilçe ve beldelerde yapılan nüfus sayımlarının artması için nüfus kaçakçılığı yapanları uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili açıklamasında, ?Aralık ayı yaklaştı, nüfuslar uzaklaştı? diyen Arpacıoğlu, nüfus kaçakçılığı yapana da yapmaya teşebbüs edene de kanuni işlem uygulayacaklarını söyledi. Arpacıoğlu, şunları ifade etti: ?Son dönemlerde bizim arzu etmediğimiz nüfusun Ünye'den alınarak bir başka bölgeye götürüldüğü duyumları hızla arttı ve yakinen şahit olduk. Bu konuda bütün Ünye'yi duyarlılığa davet ediyorum. Paylarımız nüfusla direk orantılı. Burada bir başka yere nüfusunu götüren insanlar, siz devamlı oturan dostlarımın haklarını ellerinden almaktalar. Ünye'ye ihanet etmekteler. Biz bir başka yerde oturanı Ünye'de yazalım gibi bir haksızlığı ve kanunsuzluğu asla istemiyoruz. Ama hukukun gereği ikametini geçici olarak bir başka yere götürmek sureti ile oraya menfaat temin etmek adına gittiği yere şöyle ya da böyle gerekçelerle menfaat temin etmek adına Ünye'den ayrılanlar Ünye'ye ihanet edenlerdir. Buna tenezzül edenleri geçmişte olduğu gibi bugün de yakın takipçisi olacağız. Haksız olarak bir başka yere ikametgâhını alanlara 700 TL para cezası uygulanacaktır.?

Başkan Arpacıoğlu, geçmişte bu sıkıntılara yol açan kurum ve kuruluşlara hukuki işlem uyguladıklarını hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: ?Eskiden mahkemeye verdiğimiz kurum ve kuruluşlar oldu. Ben değerli hemşehrilerimizi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. Bu şekilde ikametgâhlarını değiştirmiş olanlarını ya da değiştirme duyumu alanları lütfen bizlere bildiriniz. Büyük Ünye'yi sizlerle beraber inşa etmeye devam edeceğiz. Değerli hemşehrilerimden ricam bu gibi yanlışlara düşmemeleri. Aksi takdirde para cezaları ile karşı karşıya kalacaklarını bir kez daha belirtmek istiyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber