ESİAD'dan Muharrem orucu

Erbaa Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) tarafından Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen iftarada birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İftara katılan Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, "Bizim birbirimize karşı önyargıları yıkarak yaklaşmamız sorunların çözümünde bize yol gösterir." dedi.

Erbaa Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde mersiyeler okundu, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, "Biz bu acıyı nasıl beraber yaşıyorsak sevinci mutluluğu da beraber yaşamalıyız. Biz birbirimizi daha iyi anlamalı daha çok sevmeliyiz. Bizim birbirimize karşı önyargıları yıkarak yaklaşmamız sorunların çözümünde bize yol gösterir." dedi.

Birlik iftarına Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrahim Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç, İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, Alevi dedeleri ve vatandaşları katıldı. İftar sofrasında birlikte iftar eden misafirler Alevi Dedesi'nin yaptığı duaya hep birlikte âmin dedi. Daha sonra sohbet edip çay içen konuklar, konuşma da muharrem ayının öneminden bahsedildi.

Erbaa Müftüsü Mehmet Ceylan, Muharrem ayının yaşanmış acı olaylardan ders çıkarmak suretiyle tarih içerisinde Müslümanların bir bakımında da önemli bir gün olduğunu hatırlattı. Muharrem ayı orucu vesilesiyle bir araya geldiklerine dikkat çeken Müftü Ceylan, Peygamberimizin Ramazan ayından sonra en çok orucu Muharrem ayında tuttuğuna dikkat çekti. "Muharrem ayı böylesine hürmete layık bir ay olmakla beraber İslam tarihinde hiçbir Müslüman'ın istemediği, arzu etmediği bir şekilde acı olaylara da sahne olmuştur." Müslüman'ı derinden üzen Kerbela olayına vurgu yapan Ceylan, "Biz Kerbela'nın hüznünü kardeşlik duygularımızın gelişmesine vesile olarak bilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Yaşanmış acı olaylardan ders çıkarmak suretiyle tarih içerisinde hepimizin bir olması ve beraberlik, kardeşlik içinde olmamız gerekiyor." dedi.

EHL-İ BEYT'İN HÜZNÜ BİZİMDE HÜZNÜMÜZDÜR

ESİAD Başkanı Talha Yüce, bu yıl ikincisini düzenledikleri oruç açma programına katılımından dolayı herkese teşekkür etti.Yüce, "Muharrem ayında geleneksel hale getirdiğimiz oruç açma yemeği gitgide daha da büyümekte ve katılım daha da artmaktadır. Bizim için sevgileri dini bir vecibe sayılan, Ehl-i Beyt'in hüznü ve Peygamber neslinin maruz kaldıkları hadiseler Alevisiyle Sünnisiyle hepimizin yüreğini dağlamaktadır, ehlibeytin hüznü bizimde hüznümüzdür." diye konuştu.

DÜNYALARI BANA VERSEYDİNİZ BU KADAR MUTLU OLMAZDIM

Keçeci Köyü Ahi Mahmut Veli Derneği Dernek Başkanı ve Alevi dedesi Rıza Şahin ise yaptığı konuşmada birlik beraberliğe vurgu yaptı. Şahin, "Kerbela vakası özü itibarıyla dünyada iz bırakan bir şahadettir. Peygamberimizin benim hatırım için Ehl-i Beytimi seviniz diye hadisi şerifi bulunmaktadır. Peygamberimizin hısımları olan bu kıymetli insanlar birileri tarafından menfaatler uğruna genç yaşlarda değişik vesilelerle şehit edilmişlerdir." dedi.

Düzenlenen iftar programından memnuniyetini dile getiren alevi dedesi dünyaları bana verseydiniz bu kadar mutlu olmazdım diyerek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber