Akyıldız: Kerbela bir semboldür, zulmün bedel ödenerek lanetlenmesidir

Sivas Cem Vakfı Başkanı Ali Akyıldız, "Dünyanın neresinde insanlık zulüm görüyorsa orası Kerbela'dır. Nerede hayır ve şerrin kavgası varsa orası Kerbela'dır. Kerbela bir semboldür. İnsanlık onurunun can vererek galip gelmesidir. Zulmün bedel ödenerek lanetlenmesidir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediyesi ile Cem Vakfı'nın ortak organizasyonuyla 4 Eylül Spor Salonu'nda 'Kerbela Gözyaşı Gecesi' adıyla bir anma programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Başkanı Ali Akyıldız, Alevi İslam anlayışının İslamiyet'in Hz. Peygamber tarafından uygulanan ve yorumlanan şekli Kuran'ı Kerim'i de akılcı olarak yorumlayıp akıl ve mantığın rehberliğinde yaşamı düzenleyen bir anlayış olduğunu söyledi.

"NEREDE ZULÜM VARSA ORASI KERBELADIR"

Dünyada yaşanan savaşlara ve zulümlere de dikkat çeken Cem Vakfı Başkanı Ali Akyıldız şunları söyledi: "Dünyanın neresinde insanlık zulüm görüyorsa orası Kerbela'dır. Nerede hayır ve şerrin kavgası varsa orası Kerbela'dır. Kerbela bir semboldür. İnsanlık onurunun can vererek galip gelmesidir. Zulmün bedel ödenerek lanetlenmesidir. Orada İmam Hüseyin değil, insanlık onuru katledilmiştir. İmam Hüseyin'in şahadeti de insanlık onurunun zaferidir. Ama o zafer insanlığa kan ve can verilerek bağışlanmıştır. Bu değerlere sahip olanlara kim ağlamaz ki ! Ben insanım diyenlerin, yürek taşıyanların bir vefa borcudur. Hz.Muhammed; 'Alimlerin ölümü, Alemlerin ölümüdür' diye buyurur. Ama, İmam Hüseyin orada ölmedi, yeniden dirildi ve tüm alemleri kucakladı. İsmi insanlığa sembol oldu. Güzelliklerin birleşmesinde insanlığa şemsiye oldu."

"KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANLAMADAN KAMİL MÜSLÜMAN OLUNMAZ"

Hz. Hüseyin efendimizi, Kerbela'daki 72 şehidi anlamadan kamil bir Müslüman olmanın mümkün olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise "Alevi ile Sünni'nin ne farkı var? Cem Vakfı başkanımız konuştu, bizden farklı ne söylüyor? Pek de farklı bir şey söylemiyor. Bazı ufak tefek inanç ayrılıkları olacak. Bu doğal zaten. Şimdi ülkemizde bazı mezhepler var, bir takım görüşler var, insanların ortaya koyduğu hassasiyetleri var. Bunlar normal şeyler." dedi.

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK"

Sivas olaylarının araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na yaptıkları müracaata da değinen Başkan Ürgüp sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorsunuz, Cem Vakfı Başkanımızın da katılımıyla 72 dernekle bir araya gelip, Madımak hadiseleriyle ilgili konuştuk ve ortak bir bildiriyi imzaladık. Cumhurbaşkanımıza 18 temsilciyle çıktık. Sivas olayları Devlet Denetleme Kurulunu incelemesine alınsın failler, suçlular bulunsun talebimizi ilettik. Cenab-ı Allah birliğimizi beraberliğimiz daim kılsın. Alevi, Sünni, Kürt, Türkmen ve diğer toplumlarla hep birlikte yaşamayı nasip etsin. Cenab-ı Allah bizleri Hz Hüseyin, Hz Hasan Efendilerimizin yollarından ayırmasın."

Konuşmaların ardından Gözyaşı Sanat Merkezi'nin hazırladığı ve yönetmenliğini Haşim Akten'in yaptığı 'Gözyaşı Geceleri Kerbala' oyunu sunuldu.

Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği programda birçok izleyicinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Programa, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber