Çocuklarını 9. sınıfa kaydettirmeyen veliler suçlu durumuna düşecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HIZIR İLYAS YILDIRIM

Rize İl Milli eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, ilde örgün eğitimde 64 bin ve yaygın eğitimde 6 bin olmak üzere toplamda 70 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Yeni eğitim sistemine göre çocuklarını 9. sınıfa kaydettirmeyen velilerin suçlu durumuna düşeceğini açıkladı.

Yıldırım, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi'nin ?Müstakil Düşünceler Toplantısı'na katılarak, Rize'nin eğitimdeki yerini anlattı. Toplantıya MÜSİAD Rize Şubesi Başkanı Cem Temizel, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden öğrenciler ve eğitim camiası katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Temizel, ?En zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.? dedi. Temizel, MÜSİAD camiası olarak, eğitimin ne denli önemli olduğunu en iyi bilen kurumlardan olduklarını ifade ederek, Rize'de eğitime katkı sağlamak adına her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Toplantıda söz alan İl Milli eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ise Rize'de örgün eğitimde 64 bin ve yaygın eğitimde 6 bin olmak üzere yaklaşık 70 bin öğrenci bulunduğunu, bu öğrencilere 226 okulda 5 bin öğretmen tarafından eğitim verildiğini söyledi. Bu yıl eğitim sistemine getirilen köklü değişiklikle 12 yıllık zorunlu eğitim modelinin getirildiğini vurgulayan Yıldırım, 8. sınıftan sonra bazı velilerin çocuklarını 9. sınıfa kaydettirmediklerini tespit ettiklerini, bu velilerin suçlu durumuna düşmemesi için çocuklarını mutlaka bir orta öğretim kurumu ile ilişkilendirmesi gerektiğini kaydetti.

Rize'de son 10 yıl içerisinde yaklaşık bin 200 adet derslik yapıldığını, bunun yarısının hayırseverlerce yaptırıldığını söyleyen Yıldırım, ?Rize, hayırsever desteği ve fiziki durum olarak Türkiye'de en iyiler arasındadır. Kışın köylerde yaşayan kişilerin şehirlere inmesiyle bazı köy okulları kapatıldı. Bu durumda Rize ve ilçeleri olmak üzere toplam yaklaşık 250 dersliğe daha ihtiyacımız var.? şeklinde konuştu.

Şehir plancılarının biraz daha geleceği öngörerek sosyal alanları ve okul alanlarını önceden tespit etmelerinin önem taşıdığını vurgulayan Yıldırım, ?Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalama 32 iken bu rakam Rize'de 19. Bu, iyi bir ortalama, fakat şehir merkezindeki derslik başına düşen öğrenci sayısı 30 gibi yüksek bir rakam. Bu da merkezdeki derslik ihtiyacını gösteriyor.? dedi.

Merkezde, imam hatip ortaokulunda derslik bulunmadığından, geçici olarak mekan itibarıyla müsait olan Ali Metin Kazancı Rize Lisesi bünyesinde 42 derslik açıldığını ve 309 öğrencinin burada eğitimlerine devam ettiğini kaydeden Yıldırım şunları söyledi: ?Yeni sistemdeki bir diğer yenilik de imam hatip orta okuludur. Bu yıl, ortaokula giden öğrencilerin yüzde 20'si imam hatip orta bölümüne kayıt yaptırdı. Normal ortaokullarda Kur'an-ı Kerim ile Efendimizin Hayatı seçmeli ders olarak okutulmasaydı, bu okullara olan rağbet daha fazla olabilirdi. Kurumumuz tarafından ilimizde yapılan istatistiklere göre, öğrencilerin yüzde 50'si Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders olarak seçti. Yani sadece imam hatiplerde Kur'an-ı Kerim öğretilmeyecek, bütün okullarda isteyen öğrencilerimiz seçmeli ders olarak görebilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber