Keçiören'de Muharrem ayı iftarı

Keçiören Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyede yaşandığı programda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ?Sevgili canlarımızı, dostlarımızı aynı sofrada görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu birliğimizi ve beraberliğimizi Allah bozmasın.? dedi.

Ankara Keçiören Halil İbrahim Sofrası'ndaki iftara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri, Alevi Bektaşi derneklerinin yönetici ve üyeleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programda Mehmet Güçlü Kur'an-ı Kerim tilaveti okurken Mustafa Bektaşoğlu tarafından dua edildi.

Programda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Muharrem ayı içerisinde İslam tarihindeki önemli olayların yaşandığını belirtti. Hicret ve Kerbela olaylarının da bu ay içerisinde yaşandığına dikkat çeken Başkan Ak, "Muharrem ayı İslam tarihi içerisinde birçok önemli olayların yaşandığı bir ay. Bu ayda yaşanan olaylardan iki tanesi ön plana çıkıyor. Bunlardan bir tanesi iki cihan serveri Hz. Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicretidir. İslam'da dönüm noktası olacak Hicret olayı hicri takvimin de yılbaşı olmuştur. Dolayısıyla Hicri yeni yılının tüm dünya Müslümanlarına ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bir başka önemli olay ise İslam tarihi içerisinde ümmetin yüreğine bir hançer gibi saplı olan, hiç olmasını istemediğimiz Kerbela olayıdır. Kerbela'da iki cihan serveri Hz. Muhammed'in (SAV) sevgili biricik torunu Hz. Hüseyin'in ve onun yolundakilerin şehit olması da Muharrem ayı içerisinde yaşanmıştır. Bu olayları, bugünkü Müslümanlar olarak tarihte ibret almamız gereken olaylar şeklinde görmemiz lazım.? diye konuştu.

Dernekler adına konuşan Gökhan Kalyoncu ise "Bütün canları bir sofra etrafında görmekten büyük bir mutluluk duydum. Biz ayrılıklarda değil beraberlikte birlikte olmalıyız. Ehl-i Beyt sevgisinin bizleri buluşturması çok önemli." ifadesini kullandı.

Dernek yöneticileri ve vatandaşlar da iftar yemeği ve kendilerine verdiği desteklerden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber