Öldürülen Sevilay öğretmen, yılın öğretmeni seçildi

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda, 26 Eylül 2012 günü derste bir öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan, Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilciliği tarafından yılın öğretmeni seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen törende Sevilay öğretmenin ödülünü annesi Pembe İlkgül, eşi Hüseyin Durukan ve ilkokul 3. sınıf öğrencisi oğlu Hasan Durukan aldı.

Törende gözyaşlarını tutamayan acılı anne İlkgül, bütün öğretmenlerin gününü kutladı. Sevilay öğretmenin kendisi gibi öğretmen olan eşi ise, "Biz onun şehit olduğuna inandık. Kabrine ziyarete giderken hep evden, şehitliğe gidiyorum diye çıktım. İnşallah Yüce Rabbim de öyle kabul eder." dedi. Sevilay öğretmenin, öğrencileri için kitapta yazanın çok daha fazlasını yapan bir kişi olduğunu söyleyen Durukan, "O elini taşın altına koymadı, gövdesini bıçakların altına koydu. Alllah rahmet eylesin." diyerek duygularını ifade etti.

Sevilay Durukan'ın ailesine yılın öğretmeni plaketini, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş verdi. Görevi başında saldırıya uğrayarak hayatını kaybeten bütün öğretmenleri şükran, minnet ve rahmetle andıklarını belirten Yokuş, "Sevilay öğretmenimiz, maalesef bir öğrencimizin saldırısıyla hayatını kaybetti. Öğretmenimizin annesini ve eşini burada ağırlıyoruz. Her birimiz senin evladınız, her birimiz kaybettiğin kadar seni seviyoruz." diye konuştu.

Bu arada Sevilay öğretmen için bugün evinin önünde Mevlid okutulacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber