SAGİAD Akyazı şubesine coşkulu açılış

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'na(MARİFED) bağlı faaliyet gösteren Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği'nin (SAGİAD) Akyazı Şubesi törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışa Gana Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Ünal Kabaca, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Akyazı İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mutlu Karaca, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Akyazı Askerlik Şube Başkanı Muharrem Durukan, Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Özdemir, AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, ilçedeki bazı kurum ve kuruluşlar, dernek ve oda temsilcileri ile birçok davetli katıldı.

SAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Çelebi, bölgenin özellikle de Sakarya ve Akyazı ilçesinin potansiyel bir cevher durumunda olduğunu dikkat çekerek, Sakarya'da 400'e yakın üyesi olduğunu ve ilçelerde şube açtığını belirtti. Bütün girişimcilere Akyazı SAGİAD şubesi olarak açık olduklarını ifade eden Çelebi, şöyle devam etti: "Derneğimiz iş adamlarına katkı vermek için büyük çaba harcıyor. Türk ekonomisine ve Sakarya katkı sağlamaya çalışıyoruz. Derneğimiz, sadece adı ve tabelası asılı olan, sohbetten öteye geçmeyen dernekçilik anlayışını değiştirerek; toplum yararına çalışan, demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, ortak amaç ve hedefler dahilinde siyasal idareyi ve yerel yönetimi, kamuoyu oluşturmak suretiyle halkımız yararına yönlendiren bir felsefe ile hareket etmektedir. Sivil toplum kuruluşu olmanın en büyük amaçlarından biri olan toplum ile devlet arasında bir köprü olma vazifesi gereği derneğimiz SAGİAD, Sakaryalı iş adamlarına olan sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir.?

Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar bilgi çağında, rekabet çağında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Gelişme ve kalkınmada girişimciliğin ve birlikteliğin önemine dikkat çeken Kaymakam Beypınar, "Bir olursak, birlik olursak yapamayacağımız şey yok. Özellikle ekonomide rekabet edebilmek için güçlerin birleştirilmesi gerekir. SAGİAD ilçemizde gönül açmıştır, bir ufuk açmıştır. Ülkemize daha iyi hizmet sunmak için iş adamlarını bir çatı altında toplayan SAGİAD'a teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı girişimcilerin sayısı arttıkça Türkiye'nin kalkınmasının kolay olacağını, SAGİAD'ın hayırlı hizmetler de bulunacağını inandığını dile getirdi.

Gana Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Ünal Kabaca da Türk iş adamlarını Gana'ya davet etti. Gana'da çok cazip yatırım alanlarının bulunduğunu dile getiren Kabaca, "İhracatımız daralmakta iken Afrika'ya açılmamız çok önem arz etmektedir. Gana'nın yeni dostu Türkiye'dir. 32 Türk şirketi ile yolun başındayız. Gana'ya gelen iş adamlarımıza her türlü desteği veririz. Kaçırılmayacak fırsatlar var.? şeklinde konuştu.

Akyazı Ticaret Borsası ve Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, SAGİAD'a, Türkiye ekonomisini büyütme, ülkeye ve millete hizmet için çıktıkları bu yolda başarılar diledi.

SAGİAD Akyazı Şube Başkanı Metin Sert de şöyle konuştu: "İş adamlarının ufkunu açmayı hedefliyoruz. Bölgedeki iş dünyasının hacmini artırmak ve ivme oluşturmak azmindeyiz. Dünyadaki gelişimi takip ve başarımızı sürdürmek için eğitimli, donanımlı, kültürlü ve dürüst kadrolardan oluşan Akyazı iş adamları ekibimizle güzel işlere imza atacağız.? Konuşmaların ardından SAGİAD Akyazı Şubesi törenle kurdele kesilerek açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber