Sivil toplum örgütleri, PKK'nın öğretmen kaçırma eylemlerine tepki gösterdi

Mardin'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde son aylarda terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen öğretmen kaçırma eylemlerine tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırma Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, yaptığı açıklamada, örgütün son dönemlerde eylemlerini özellikle dağdan ovaya, yani kente doğru yönlendirdiğini belirtti.

Son iki ayda Mardin'in Midyat ve Nusaybin ilçelerinde 7 öğretmenin kaçırıldığı belirten Akgül, özellikle köylerde görev yapan öğretmen ve müdürlere yönelik kaçırma eylemlerinin, burada görev yapan eğitimcileri sindirme harekâtı olduğuna dikkat çekti.

Akgül, "Hangi amacı gerçekleştirmeye yönelik olursa olsun çocuklarımızın eğitimini sağlayan öğretmenlerin bu şekilde endişelendirmeye sürüklenmesi bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bölgemiz yıllar yılı uygulanan yanlış politikalar yüzünden sanayide, sağlıkta çeşitli yatırımlarda olduğu gibi eğitim alanında da ciddi mağduriyetler yaşanmıştır. Bölgede son dönemde öğretmen eksiğimiz giderildi. Eğitimcilerimiz geliyor. Bunun faydası elbette ki bölgedeki çocuklara ve insanlara yansıyor.? dedi.

Eğitim Bir- Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Emin Esen ise Güneydoğu'da öğretmenlerin çok zor şartlar altında görev yaptıklarına dikkat çekti.

Öğretmen kaçırma olaylarından dolayı bölgede görev yapan öğretmenlerin tedirgin durumda olduğuna işaret eden Esen, "Öğretmenler, hiç kimsenin tarafı değildir. Öğretmenler, aydınlıktan yana dostluktan yana kardeşlikten yana taraftır. Öğretmenlerin en büyük düşmanı da cehalettir. Bu anlamda onlara karşı son günlerde hem artan psikolojik baskıların, ciddi anlamda öğretmenlerin moralini bozduğunu görmekteyiz. Bütün olayların hiç kimseye faydası olmadığını düşünmekteyiz. Biz Eğitim Bir-Sen olarak herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Herkesi de öğretmenlerimize destek olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu

Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Mardin Şubesi Başkan Yardımcısı Ekrem Arslan da "Son günlerde bölgede öğretmenlerin kaçırılmasıyla ilgili bir gündem oluştuğuna dikkat çekti.

Arslan, "Bu olay tabi ki üzücü bir vakadır. Öğretmenler, tamamen kendilerini ilim ve irfana vermiş, tarafsız insanlardır. Bunları bir tarafa çekmenin bir anlamı ve faydası olacağını hiç sanmıyorum. Kim olursa olsun, dili, dini ırkı ne olursa olsun, sağcısı, solcusu ne olursa olsun, bu tür insanların hizmetleri bu tür şeylere araç edilmemelidir. Çünkü öğretmenler, eğitim camiasını yönlendiren insanlardır. Bundan dolayı ben öğretmenlerin kaçırılmasını son derece yakışıksız ve üzücü buluyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber