Ufuk Okuma Salonları 5 bin kişiye aşure dağıttı

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonları, 5 bin öğrenci velisine aşure dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ufuk Okuma Salonları Burak Şubesi'nde düzenlenen programda konuşan Mersin-Der Başkanı Şahin Mirici ekonomik durumu zayıf olan öğrencilere ücretsiz kurs imkanı sunduklarını belirtti. Eğitim öğretimin yanında sosyal manada da görevlerinin olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden Mirici, "Allah'ın ayı olarak bilinen Muharrem ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Bundan dolayı da Muharrem ayının 10. günü olan aşurenin daha iyi anlaşılması ve hatırlanması adına tüm öğrencilerimize velilerimize ve okuma salonlarımızın bulunduğu mahallelerde ki komşularımıza yaklaşık 5 bin adet aşure dağıttık." diye konuştu.

Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü ve SODES Projesi İdari Destek Personeli Emrah Değirmenci de okuma salonları olarak 2 bin 500 öğrenciye ücretsiz kurs verdiklerini söyledi. 3 şubelerinde SODES kapsamında ?Aydınlık Yarınlar için Kalem Tutan Eller Projesi' uyguladıklarını anlatan Değirmenci şöyle devam etti:

"Akılı tahta teknolojisini şubelerimizde kullanmaktayız. Sosyal aktivite programlar ve özel günlerde de programlar yaparak öğrencilerimizin sosyalleşmelerine katkıda bulunuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber