Aktif Eğitimciler Sendikası'ndan emekli öğretmenlere ziyaret

Aktif Eğitimciler Sendikası Muğla İl Temsilciliği, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla huzurevlerinde yaşayan emekli öğretmenleri ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika İl Temsilcisi Yıldıray Aydın, yaptığı açıklamada emektar meslekdaşlarını Öğretmenler Günü vesilesiyle hatırlamak istediklerini belirterek, ?Geçmişte iz bırakan, geleceğe yön veren, Atatürk'ün de belirttiği gibi insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem şahsiyetlerini milletimiz adına onurlandırmak ve bu kutsal mesleğin anlamlı gününde sendika üyesi arkadaşlarımızla birlikte onların yanında olmak istedik.? dedi.

Aydın, sendika olarak eğitim sisteminin ihtiyaçları ve sıkıntıları konusunda her siyasi partiye eşit mesafede olmak, eylemde medenilik ve görevde yükselmede ehliyet ve liyakatli olmayı ön planda tuttuklarının altını çizerek, ?Aktif Eğitimciler Sendikası, sadece sendikacılık yapacak, siyasallaşmadan hizmet etmeye özen gösterecektir. Kendi meşru haklarını isterken başkalarının meşru haklarını kullanmalarına engel olmayacaktır. Atama ve görevde yükselmelerde liyakat ve ehliyetin esas alınması için çalışacaktır.? diye konuştu.

Abide-Hasan Nuri Öncüer Huzurevi'nde yaşayan emekli öğretmen Oktay Kaya ise mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin iyi nesiller yetiştirmesi gerektiği yönünde tavsiyede bulunarak, ?Sendikanız bu temel esaslar üzerinde çalışacaksa bundan sonra ben de sizin bir üyenizim. Bu anlamlı günümüzde beni yalnız bırakmadığınız ve hatırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. 40 yıllık öğretmenlik hayatımda bin 156 kitap okudum. Her gün beş gazete takip ediyorum. Öğrencilerinize özellikle bol bol gazete ve kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulunun.? dedi. Suat Dereli Huzurevi'nde yaşayan Tahir Sargın da Aktif Eğitimciler Sendikası'na, kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber