Prof. Dr. Turan Yazgan dualarla uğurlandı

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurucusu Prof. Dr. Turan Yazgan, son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski ve yeni çok sayıda siyasetçinin katıldığı cenazede, Yazgan'ın Türk dünyasına yaptığı hizmetlere vurgu yapıldı.

Turan Yazgan'ın cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı. İkindi namazını müteakiben kılanan cenaze namazına Yazgan ailesinin yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, eski siyasetçilerden Hasan Celal Güzel, Lütfullah Kayalar, sanatçı Orhan Gencebay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesi Yazgan ailesi taziyeleri kabul etti. Namazın ardından merhum Yazgan için helallik istendi. Yazgan, Eski Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yazgan ailesine ve Türk milletine başsağlığı dileyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ?Milletimizin yetiştirdiği çok değerli bir akademisyen. İdeal ve fikir adamıdır. Bütün ömrünü Türk milletine adamış olan bir insan. Çok sayıda insan yetiştirdi. Hem Türkiye'de hem yurt dışında Türk dünyasının sorunlarıyla gerçekten ilgilenmiş ve olabildiğince de çözüm için çaba sarf etmiş değerli bir insandı.? şeklinde konuştu.

Yazgan'ın fikirlerinden her zaman istifade ettiğini dile getiren sanatçı Orhan Gencebay da, ?Üstadımızı, büyük br insanı kaybettik. Ülkemize ve dünyamıza çok emeği geçmiştir. Allah gani gani razı olsun, rahmet eylesin. Bütün görüşlerini takip ettiğim, yazılarını okuduğum, her zaman saygı duyduğum, insan yönü son derece güçlü olan, herkesin çok evdiği ve güzel değerleri misyon etmiş bir insandı. Tanışıklığımız vardı. Son zamanlarda göremediğim için üzgünüm. Onun fikirlerinden her zaman istifade ettik ve ediyoruz.? ifadelerini kulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber