Polisin silahından çıkan kurşunla ölen kapısız defnedildi

Uşak'ta, iki hırsızlık şüphelisini gözaltına almaya çalışan polis ile mahalle sakinleri arasında çıkan arbede anında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Kenan Kapısız'ın cenazesi defnedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cami avlusuna getirilen cenaze, alevi dedesinin telkini sonrası cem evine götürülerek oradan kaldırıldı.

Uşak'ta önceki gün hırsızlık zanlılarını yakalamaya çalışan polis memurları ile vatandaşlar arasında çıkan arbede sırasında Komiser H.G'ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden 4 çocuk babası Kenan Kapısız'ın cenazesi toprağa verildi. Cenaze ilk olarak Sarayaltı Mahallesi Seher Camii'ne getirildi. Yıkandıktan sonra cami avlusundaki musallaya kondu. Bu sırada alevi dedesi Nazmi Aydedeoğlu hayatını kaybeden Kenan Kapısız'ın cenazesini cem evinden kaldırmak için telkinde bulundu. Cenaze için cami avlusunda toplanan vatandaşlar alevi dedesinin telkini ile cenazeyi alarak Aybey Mahallesi'ndeki cem evine götürdü. Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu, cenazeye katılan alevi vatandaşlara hitaben ?Biz, İmam Hüseyin'in torunlarıyız. Zalimlere, kötülere karşı yezitlik yapamayız? dedi. Aydedeoğlu, kötülüğe kötülükle karşılık vermemeleri gerektiğini belirterek şöyle konuştu: ?İlimizdeki polis ekipleri bizim güvenliğimiz için görev yapıyor. Kenan kardeşimizin hayatını kaybetmesi bizi üzdü ve acımızı yaşayacağız. Bu olayda suçlu olanlar hak ettikleri cezayı çekecek. Ancak, haklı durumdayken haksız duruma düşecek davranışlar sergilemeyeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Bizim inancımızda kötülüğe kötülükle cevap vermek yok. Biz, İmam Hüseyin'in torunlarıyız. Kırmak dökmek, zarar vermek ve Yezit gibi davranmak bize yakışmaz.''

Nazmi Aydedeoğlu, konuşmaların ardından cenaze namazını kıldırdı.

Kenan Kapısız'ın cenazesi daha sonra Şeker Evleri Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze öncesi Kenan Kapısız'ın eşi Özlem Kapısız, olayla ilgili yaşananları kameralara anlatarak eşinin ölümüne neden olan polisten şikayetçi olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber