Anestezi teknisyenlerinin mezuniyet sonrası eğitimlerinde standart yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Balkaner, anestezi teknisyen ve teknikerlerinin mesleki gelişimlerinin sorunsuz ve güvenli ameliyatlar için hayati önem taşıdığını belirterek, "Maalesef bu konuda ülkemizde bir boşluk var. Mezuniyet sonrası eğitimlerin bir standardı yok." dedi.

Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Balkaner, dernek tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ?Anestezi makinesi anatomisi' konulu eğitim ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hastaların güvenli ve sorunsuz bir ameliyat geçirebilmeleri için çok önemli olan konulardan bir tanesi de kullanılan cihazlar ve ekipmanlar olduğunu söyleyen Balkaner, "Doktor, teknisyen, tekniker başta olmak üzere bütün anestezi ekibinin kullandığı cihazları, ekipmanları ile birlikte tüm yönleri çok iyi tanıması hayati önem taşıyor. Ekip üyelerinin, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi, belirli periyotlarla eğitimler alması ameliyat olan hastalarımızın sağlığı açısından çok önemli." diye konuştu.

Anestezi teknisyen ve teknikerlerinin mesleki gelişimlerinin sorunsuz ve güvenli ameliyatlar için hayati önem taşıdığını tekrarlayan Balkaner, "Maalesef bu konuda ülkemizde bir boşluk var. Mezuniyet sonrası eğitimlerin bir standartı yok. Dernek olarak düzenlediğimiz eğitimlerle bu açığı kapatmayı, sorunlara dikkat çekmeyi ve çözüm yolları üretmeyi hedefliyoruz." dedi.

Balkaner, bugüne kadar düzenledikleri eğitimlere bin 500 kişinin katılarak bilgilerini tazelediğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber