Türkiye'nin kıyı ve koyları temizleniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin kıyı ve koylarında yaşanan kirliliğin bertarafı için kaymakamlıklarla protokol imzaladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyı ve koylarda oluşan çöplerin bertarafı için 17 kaymakamlık ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol bedeli 810 bin 497 TL olan proje, kaymakamlıklara mali destek verilerek sağlanıyor. Projeyle kara, kıyı ve deniz alanında katı atıklar düzenli olarak toplanarak, depolama tesislerine taşınıyor.

Bakanlığın hayata geçirdiği bir diğer proje de ?Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Su Kalitesinin İzlenmesi Projesi? oldu. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği projede Özel Çevre Koruma Bölgeleri'nde (ÖÇK) yer alan önemli akarsu, göl, drenaj kanalları ve deniz alanlarında fiziksel, kimyasal ve biyolojik parametreler izlenerek sürekli bir veri akışı sağlanıyor. Doğal kaynakların kirlenmesinin ve tahribinin önlenmesi için kirlilik etkenlerini kontrol etmeye yönelik gereken önlemler alınıyor. Kaynaklara ilişkin çeşitli kullanım kararları oluşturuluyor. Proje, 15 Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde dere, göl ve deniz alanlarında 189 noktada yürütülüyor. 2005 yılında Belek, Patara, Kekova, Fethiye ve Göksu Deltası'nı kapsayacak şekilde başlatılan projede, 2011 ve 2012 yıllarında izleme çalışması Belek, Patara, Kaş-Kekova, Fethiye-Göcek, Göksu Deltası, Foça, Tuz Gölü, Gölbaşı, Köyceğiz-Dalyan, Gökova, Datça-Bozburun, Ihlara, Saroz ve Uzungöl olmak üzere 14 bölgede yürütülüyor.

ÖÇK BÖLGELERİNDEKİ ATIKSU ARITMA TESİSLERİ İZLENİYOR

Bakanlığın Özel Çevre Koruma Bölgeleri'nde hayata geçirdiği bir diğer proje ise ?Atıksu Arıtma Tesislerinin İzlenmesi Projesi?. Bu proje ile Özel Çevre Koruma Bölgeleri'nde işletilmekte olan atıksu arıtma tesislerinin verimlilikleri izlenerek, varsa sorunların tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması amaçlanıyor. Şu an itibariyle 19 atıksu arıtma tesisinin standartlara uyumları aylık olarak izleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber