65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz göz taraması

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında mahallelerde yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlara ücretsiz göz taraması yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik ücretsiz göz dibi taraması devam ediyor. Odunpazarı ilçesi sınırlarında ikamet eden 65 yaş ve üstü tüm vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşen göz dibi taramasıyla, vatandaşlara hastaneye gitmeden, oluşturulan göz tarama merkezinde mevcut göz sağlığı durumları hakkında bilgi sahibi olma olanağı sağlanıyor.

Mahallelerinden otobüslerle alınarak Odunpazarı Belediyesi Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezi'ne getirilen vatandaşların ücretsiz olarak kontrolleri yapılıyor. Yapılan kontrollerde bugüne kadar yaklaşık 2 bin 500 vatandaşın muayeneleri yapıldı. Kontroller kapsamında İstiklal Mahallesi sakinleri alanında uzman doktorlar tarafından muayene edildi. Gözlerinde rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, kontroller sonrası hastaneye sevk edildi.

Yapılan uygulamadan memnun olan vatandaşlar, ücretsiz olarak yapılan bu taramaların herkes tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber