Fındık zurufundan katı yakıt elde edildi

Samsun Tarımsal Araştırma Enstitüsü Enerji Tarımı Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Mustafa Acar, fındık zurufundan özel sobalarda kömür gibi yakılabilecek katı yakıt elde ettiklerini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Tarımsal Araştırma Enstitüsü Enerji Tarım Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Mustafa Acar, fındık atığı olarak bilinen zuruftan katı yakıt elde edebilmek için proje geliştirdiklerini ve başarıya ulaştıklarını açıkladı. Fındık zurufundan yakıt elde edebilmek için yerli bir firmadan özel soba üretmesini istediklerini belirten Acar, "Yerli firma tamamen kendi imkanları ile fındık zurufunun kömür gibi yakılabileceği özel bir soba üretti. Bu proje tamamen yerli kaynaklar ile üretildi. Proje ile tarımsal atık olarak değerlendirilen fındık zurufu, ısınmak için yakıt olarak kullanılabilecektir." dedi.

ÖZEL SEKTÖRE YOL GÖSTERECEK PROJE

Öte yandan, Türkiye'de yer alan tarımsal bitkilerin biyoyakıt potansiyelini belirlemek için TÜBİTAK'a sunulmak üzere bir proje hazırlığında olduklarını söyleyen Acar, "Proje ile hangi bitki çeşidinden ne tür biyoyakıt elde edilebileceği ve ülke genelindeki potansiyeli belirlenecek. Çalışma ile bu konuda üretim yapmak isteyen özel sektöre de yön gösterilmiş olacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber