Noel pazarı parasıyla engellilere seyyar asansör alınacak

Alanya Yabancılar Meclisi, bu yıl kurulacak Noel pazarından elde edeceği parayla engelli vatandaşlara asansör yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Belediye Yabancılar Meclisi, kasım ayı toplantısı için toplandı. 22 yabancı ülkenin sivil toplum örgütünün katıldığı toplantıda konuşan Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, 9 Aralık'ta noel pazarı kurulacağını söyledi. Karaoğlu, geçen yıl Noel pazarından elde edilen parayla 35 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye aldıklarını, bu yılkini de şelale önündeki alana kuracaklarını söyledi. Sabah saat 11.00'da başlayacak olan noel pazarının akşam saat 19.00'da sona ereceğini kaydeden Karaoğlu, "İlçe hemen hemen her ülkeden insan var. Burada kurulan sivil toplum örgütleriyle ilçeye katkıda bulunmak istiyorlar. Bu yıl 3.'ncüsünü düzenleyeceğimiz noel pazarıyla engelli vatandaşların en büyük ihtiyacı olan seyyar engelli asansörü alınacak. Sabit değil, her yere gidebilen bir asansör olacak. Herkesi noel pazarına destek vermeye davet ediyoruz." dedi.

Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, 13 yıldır Alanya'da yaşadığını belirterek, ilçeyi çok sevdiğinden yararlı olmak istediğini dile getirdi. Anzhela, "Kültürümüzü de sergiliyoruz. Alanya bizi zaten yabancı olarak görmüyor. Başkanımız Abdullah beye çok teşekkür ediyorum. Bu şekilde fırsat verildiği için Alanya halkına ve belediyeye teşükkür ediyorum." diye konuştu.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber