Tekirdağ şehir içi ulaşımı 7 yıllığına ihale edildi

Tekirdağ Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ihalesini 7 yıllığına 20 milyon 850 bin liralık teklifle minibüs şoförlerinin oluşturdukları şirket adına İlyas Küçükmidil kazandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Belediyesi şehir içi toplu taşıma ihalesi belediye başkanlığı ihale salonunda yapıldı. İhale boyunca belediyede geniş güvenlik önlemleri alındı. İhaleye mevcut taşımacılığı yapan Turex, Mavi Marmara, Gökkuşağı Petrol ve Marketçilik Nakliye, 330 Nolu Yenibosna Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Tekirdağlı minibüsçüler adına İlyas Küçükmidil, Şevket Yılmaz ve Zeynel Sıylı katıldı. 8 firmanın yarıştığı ihalede bazı firmlar eksik evraktan elendi. Uzun kızışmaların ardından ihaleyi 20 milyon 850 bin liralık teklifle Tekirdağ'daki minibüs şoförlerinin ortak oluşturdukları şirket adına İlyas Küçükmidil kazandı. Yılbaşına kadar nakit olarak parayı belediye kasasına koyacak olan yeni ihale sahipleri, şehir içi taşımacılık işini Turex firmasından 2013 Mart ayında devir alacak. İhale süresi 7 yıl olarak belirlendi. İhaleyi kazanan minibüsçüler, korna çalarak kutlama yaptı. Minibüsçüler, belediye sınırları ve mücavir alanlarında şehir içi yolcu ulaşımını sağlayan 16 hat üzerinde 70 klimalı otobüsle hizmet verecek.

İhale sonunda Küçükmidil yaptığı açıklamada, ?Kazanan Tekirdağ oldu. Kanan Tekirdağ esnafı oldu. Bu şehirde kazandığımızı bu şehir için harcayacağız. Biz Tekirdağ'da kaliteli hizmete talibiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber