Ankara Büyükşehir Belediyesi, CeBIT'e katılacak

Büyükşehir Belediyesi, Ankara'yı tanıtım ataklarına bir yenisini daha ekledi. Belediye, Avrasya'nın bir numaralı bilişim, teknoloji ve iletişim platformu olan CEBİT Bilişim Eurasia 2012 Fuarı'na çıkarma yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentin tanıtımı için atağa geçen Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası CEBİT Bilişim Eurasia Fuarı'nda yer alıyor. Türkiye'de bilişim ve teknoloji sektörünün en önemli buluşmalarından biri olarak gösterilen ve Avrasya'nın bu alanda bir numaralı platformu olan CEBİT Bilişim Eurasia Fuarı, İstanbul Yeşilköy'de CNR Expo'da yarın başlayacak ve 2 Aralık Pazar gününe sabah 10.30 ile akşam 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

'Ankara'yı bir de CeBIT'te görün' ve 'Teknolojinin kalbi Ankara'da Atıyor' ana temalarıyla yola çıkarak CeBIT Fuarı'nda geniş bir stant kiralayan Büyükşehir Belediyesi, bu çatı altında Ankara'da bulunan üniversiteler, teknoparklar ve sivil toplum örgütlerinin bilişim ve teknoloji alanında dünyaya tanıtımına imkan sağlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katılacağı fuarda, Başkent'in bilim ve teknolojinin merkezi olarak da ulusal ve uluslar arası arenada duyurulması hedefleniyor. Fuarda Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren ve Ankara'nın ekonomik gücüne de ciddi katkıda bulunan 5 teknopark, Ankara Sanayi Odası (ASO), Büyükşehir Belediyesi'nin daire başkanlıkları, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü'nün ayrı ayrı stantları hazırlandı. Hem Başkent Ankara'nın tanıtımı hem de belediye hizmetlerinin anlatılması açısından önemli bir fırsat olarak değerlendirilen fuarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi aynı çatı altında Ankara'da bulunan üniversiteler, teknoparklar ile sivil toplum örgütlerine de tanıtım imkanı sağlıyor. Stantlarda, Ankara ve Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarına ilişkin CD'ler, kitaplar, broşürler, promosyon eşyaları ve tanıtım materyalleri de bulunacak.

Düzenlendiği her yıl ziyaretçi akınına uğrayan CeBIT, 2012 yılında da çeşitli sektörlere yönelik seminer, panel, konferans ve firma sunumlarından oluşan yeni ve kapsamlı programı konuşmacılarıyla iş dünyası ve bilişim sektörü profesyonellerine etkin bir platform sunmaya devam edecek. Geçen yıl 17 ülkeden katılımcının yer aldığı ve 85 ülkeden ziyaretçinin yer aldığı Uluslararası CeBİT Fuarı'nın katılımcılarıyla ortak projeler üretmek, teknokentlerin geliştirilmesine yönelik işbirliği yapmak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin diğer hedefleri arasında yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber