Cam kemik hastası Samet için yol yapıldı

Muş'un Varto ilçesinin Kumlukıyı köyünde, ender görülen ve kemiklerin kolay kırılmasına yol açan cam kemik hastalığına (Osteogenesis imperfecta) yakalanan Samet için evden okul yoluna kadar özel yol yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmeni Sezai Ballıkaya'nın girişimiyle yapılan yol ve yeniden düzenlenen okul bahçesi sayesinde Samet, tekerlekli sandalyesiyle okula daha rahat gidip gelebiliyor.

Öğretmen Sezai Ballıkaya, Samet'in okula gelmeden önce evde hapis hayatı yaşadığını, toplumdan uzak kaldığını belirterek, okula kazandırıldıktan sonra hayatının değiştiğini söyledi. Ballıkaya, ?Biz 3 yıl önce burada çalışmaya başladığımızda eşim ile beraber bütün dezavantajlı öğrencileri okula kazandıralım diye hedef edindik. Öğrenciler arasında tespit ettiğimiz en önemli öğrencimiz Samet'ti. Gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerek Kaymakamlık çerçevesinde çeşitli çalışmalar yürüttük. Cam bebek diye bilinen, kırılgan kemik hastalığına sahip Samet'i okula kazandırdık. Anasınıfından ikinci sınıfa kadar getirdik. İyi bir öğrenci, kendini geliştirmeye çalışan, gayret eden bir öğrencimiz. Samet'i anasınıfına aldığımızda, okula geliş gidiş sırasında sıkıntılar yaşıyordu. Ailesinin de öğretmenin de kaygıları vardı. Samet için evden okula kadar olan kısımda yol yaptık, okul bahçesini yeniden düzenledik. Böylece yol ve okul bahçesi çamurdan kurtuldu. Bu sayede yol ve bahçe bütün çocuklarımızın oyun alanına dönüştü. Çocuklar yol sayesinde etraftaki çamurdan kurtuldu ve burada çeşitli oyunlar oynayabiliyor. Samet de kazandı okulumuz da kazandı. Çünkü Samet'in arkadaşları aslında Samet'i biraz da korumak adına dikkat etmeye çalışırken kendilerinde de olumlu davranış biçimleri meydana geliyor." dedi.

BİR BİLGİSAYARI OLMASINI İSTİYOR

Samet'in babası Sabri Yolcu, Sezai öğretmenin Samet için yaptırmış olduğu yol ve okul bahçesi için teşekkür etti. Yolcu, "Yol yapılmadan önce Samet'in durumu hiç iyi değildi, şimdi çok şükür rahat şekilde okula getirilip götürülüyor." şeklinde konuştu.

Samet Yolcu da duygularını şu şekilde ifade etti: "Okula gelmeden önce çok sıkılıyordum, okula geldikten sonra hayatım değişti. Burada oyun oynuyorum. Daha önce okula gelmeye zorlanıyordum, ama şimdi yol yapıldıktan sonra tekerlekli sandalye ile gelip gidebiliyorum. Evde yalnız başıma kalınca çok sıkılıyorum, bir bilgisayarım olursa eminim ki o sıkıntım da gider."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber