Darbe raporu Meclis'te

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, yaklaşık bin 500 sayfalık raporunu Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.

Komisyon Başkanı Nimet Baş ve tüm komisyon üyelerinin katıldığı toplantıda, 4 aylık çalışma sonucu hazırlanan Komisyon Raporu TBMM Başkanı Çiçek'e sunuldu. Baş, bu raporla darbeler konusunda 'Pandora'nın kutusunun' açıldığını söyledi. Meclis Başkanı Çiçek de, 'darbeler kapsamında yaşanan tüm olayların tüm yönleriyle ortaya çıkmasının mümkün olamayabileceğini ancak bu raporla darbeler üzerindeki sis perdesinin büyük bölümünün kaldırıldığını' kaydetti. Komisyona teşekkür eden Çiçek, raporun TBMM Genel Kurulu'nda değerlendireceğini de anımsattı.

CHP VE MHP'DEN 'AYRIŞIK RAPOR'

Komisyonun CHP'li üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise, Komisyon raporunun içeriğine katılmadıklarını belirterek, hazırladıkları 'ayrışık raporu' Çiçek'e verdi. Toptaş, ancak Komisyon Raporunun sonuç ve öneriler bölümünü oy birliği ile kabul ettiklerini söyledi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de, MHP olarak ayrı bir rapor hazırladıklarını söyledi. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise gülerek, "Bizim ayrışık raporumuz yok Sayın Başkan" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber