Suriyeli üçüzler sağlıklarına kavuştu

Erken doğuma bağlı olarak akciğer gelişimini tamamlayamayan Suriyeli üçüz bebekler, bir aylık tedavilerinin ardından Gaziantep'te tedavi gördükleri Özel Primer Hastanesi'nden taburcu edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye'ye kaçan Ünveys ailesinin çocukları, geçtiğimiz ay Kilis'ten, Gaziantep'te bulunan Özel Primer Hastanesi'ne sevk edilmişti. Bin 340, bin 540 ve bin 600 gram ağırlığında doğan üçüz bebekler, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Çiğdem Barlas'ın gözetiminde tedavi olduktan sonra sağlıklarına kavuştu.

Bebeklerin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Dr. Barlas, "Üçüzler getirildiklerinde erken doğuma bağlı akciğer gelişimini tamamlayamamıştı. Biz de solunum yetmezliği nedeniyle tedavi uyguladık. Metobolik tarama testleri, göz ve işitme testleri yapılan üçüzlerimiz 2 bin grama ulaştıktan sonra, aileyi de bir gece hastanede misafir ettik. Onlara, bebeklerin bakımı ve gelişimi hakkında eğitimler verdik. Üçüzlerimize kıyafet, mama, çocuk bezi ve ilaçları temin ederek sağlıklı bir şekilde taburcu ettik." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber