Üniversiteli gençlere girişimcilik eğitimi verildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ)'nde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilecek 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralık ayı içerisinde KMÜ'de öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerinden oluşan 3 grup (90 kişi) için düzenlenecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin tanıtımına yönelik toplantı, İİBF Karamanoğlu Mehmetbey Salonu'nda gerçekleştirildi.

Öğrencilere; alışılagelmiş alternatifler dışında girişimciliği önlerine bir seçenek olarak sunarak, onları, kendi işini kurmaya yöneltmek ve üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Toplantıda, 72 saatlik eğitimden oluşacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Eğitimin içerisinde ele alınacak olan Girişimcilik Potansiyeli Değerlendirme ve İş Fikri Belirleme, Proje Yönetimi, Yapılabilirlik Araştırması, Pazarlama Planı, Yapılabilirlik Araştırması Atölye Çalışması, Üretim Planı, Yönetim ve Organizasyon Planı, Pazarlama Planı Atölye Çalışması, Finansal Plan, İş Planının Nihai Hale Getirilmesi Atölye Çalışması konularında bilgi verildi.

Eğitim kapsamında, KOSGEB tarafından verilecek girişimci desteği konusunda da açıklama yapıldı. Eğitim sonunda girişimcilik sertifikası alan ve iş planlarını teslim ederek programı başarı ile bitiren, aynı zamanda işletmelerini KOSGEB veritabanında yer alabilecek sektörde kuran girişimcilerin; iş kurmaya yönelik kuruluş giderleri, makine teçhizat ofis donanım giderleri, işletme giderleri ve sabit yatırım giderlerini karşılamalarına katkı sağlanacak.

Bu bağlamda; kuruluş giderleri üst limit 3 bin TL'ye kadar hibe, makine teçhizat, yazılım ve ofis donanım için üst limit 15 bin TL'ye kadar hibe, işletme giderlerine yönelik üst limit 12 bin TL'ye kadar hibe, 70 bin TL'lik makine teçhizat için (faizsiz - geri ödemeli) yeni girişimci desteği verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber