Boydak Enerji, rüzgardan elektrik üretecek

ENERJİ sektörüne 2010 yılında giren Boydak Enerji, rüzgardan elektrik enerjisi üretmek için Sibel RES Elektrik Üretim'in hisselerinin tamamını satın aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boydak Holding'e bağlı Boydak Enerji, İzmir ve Manisa il sınırları içerisinde yer alacak 80 MW büyüklüğündeki Sibel RES rüzgar santrali projesinin üretim lisansına sahip Sibel Res Elektrik Üretim'in yüzde 100 hissesini satın alarak bünyesine kattı. Enerji sektörüne 2010 yılında giren ve son iki yıldır önemli yatırımlar yapan Boydak Enerji, bu yeni satınalmayla beraber portföy büyüklüğünü 415 MW'a çıkartmış oldu.

Boydak Enerji Genel Müdürü Gültekin Eranıl, Sibel RES projesi yatırımının kısa sürede tamamlanacağını ve tesisi 2014 yılının ikinci yarısında devreye almayı planladıklarını belirtti. Eranıl, bugüne kadar hidroelektrik, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi alanlarında önemli yatırımlar yaptıklarını ve bu yatırımla enerji sektörünün önde gelen oyuncularından biri olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Gelecek döneme ilişkin planlarını da aktaran Eranıl, ?Uzun dönemli yatırım planlarımız kapsamında ilk aşamada 2015 yılına kadar 500 MW kurulu güce ulaşma hedefimizi planladığımız tarihte yakalayacağımızı düşünüyoruz. İkinci aşamada ise 1000 MW'lık portföy büyüklüğüne 2017 yılından daha önce ulaşmayı öngörüyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber