ÇBİ'den Trafik Kazası Kurtarma Eğitim Tatbikatı

Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) tarafından, Trafik Kazası Kurtarma Eğitim ve Tatbikatı gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇBİ'nin işletme sahası içinde yapılan tatbikatın açılışında konuşan Rize Valisi Nurullah Çakır, "Türkiye'nin madencilik sektöründe, ihracatta en büyük firması. Kurumlar vergisinde de ilk 50'nin içerisinde. Bunun da Rize ilinde olması Türkiye'deki bakır üretiminin yüzde 35'ini üretiyor olması bizim için çok önemli. Aldığım bilgiler çerçevesinde çok disiplinli üretim faaliyetinin yanında, çevreye saygınlığı bir taraftan da yöredeki insanlarla sosyal iletişim halinde bulunmaları ve özellikle de sosyal sorumluluk projeleri kapsamında eğitimden sağlık alanına yaptıkları çalışmalardan büyük bir memnuniyetlik duyduğumu söylemek istiyorum." dedi.

ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson ise yaklaşmakta olan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, "Trafik kazalarına etkin şekilde müdahale eden kurum ve kuruluşların kapasitesinin gelişimine önem veriyoruz. Kazalara etkin müdahalenin hayat kurtardığını biliyoruz. Bu tür çalışmaları yakın çevremizde bulunan ilgili kurumlarla paylaşmak, sosyal sorumluluk kapsamındaki önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu vesileyle eğitim programına destek veren başta Valimiz Sayın Nurullah Çakır ve İl Sağlık Müdürümüz Sayın Mustafa Tepe olmak üzere bütün yetkililere şükranlarımı arz ediyorum." şeklinde konuştu.

ÇBİ Emniyet-Sağlık-Çevre Müdürü Mehmet Eğriboyunoğlu ise 30 kişilik maden kurtarma ekibimle beraber, imkanları ölçüsünde saha dışındaki olaylara da müdahale ettiklerini, bu alanda dünyada önemli bir yeri olan Hollandalı Falck Nutec firmasından Mr. McClung'ı tecrübelerini kendilerine aktarması adına sahaya davet ettiklerini söyledi.

Tatbikat programı, araç içinde sıkışmış temsili kazazedelerin başarıyla kurtarıldığı ilginç görüntülerle tamamlandı. Tatbikatın ardından davetliler çalışanlarla birlikte yemekte bir araya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber