ŞİFADER hekimlere yeni TCK'da sorumluluklarını anlattı

Bartın Sağlık Mensupları Derneği (ŞİFADER) tarafından "Yeni Türk Ceza Kanunu'nun Hekimlere Getirdiği Sorumluluklar" konulu seminer düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avukat Abdullah Cevdet Taşbaş'ın sunumuyla Gecen Köyü mevkiinde bulunan ŞİFADER'in konferans salonunda gerçekleştirilen "Yeni Türk Ceza Kanunu'nun Hekimlere Getirdiği Sorumluluklar? konulu seminere Bartın Sağlık Müdürü Dr.Dursun Koç, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet Demir, Tabipler Odası Başkanı Dr.Ahmet Çatı, ŞİFADER Başkanı Dr.Altan Çayırlı ile doktorlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ŞİFADER Başkanı Dr. Altan Çayırlı 6 ay önce kurulan derneklerinin asıl amacının sağlık çalışanları arasında sevgi temelinde, güvene dayanan ve çıkar gözetmeyen sağlam bağlar oluşturmak olduğunu söyledi.

Derneklerinin Marmara Sağlık Federasyonu'na (MASFED) üye olduğunu belirten ŞİFADER Başkanı Dr.Altan Çayırlı, "Ulusal ve uluslararası faaliyetler gerçekleştiren federasyonumuz MASFED'in çalışmalarına iştirak ederek katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı geziler, kahvaltı, yemek organizasyonlarının yanısıra sağlık çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunacak konularda programlar düzenlemeyi planlamaktayız. Düzenlediğimiz seminerle mevzuattaki değişiklikler, zorunlu mesleki sigorta ve artan davalar neticesinde defansif tıp uygulamalarının yaygınlaşmasının doğurduğu sorunların tespit edilmesi ve bu konu hakkında katılımcılara yeni bir bakış açısı kazandırılması amaçlanmıştır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber