Selçuk'ta öğrencilere trafik eğitimi

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün, okullara yönelik başlattığı uygulamalı trafik eğitimleri devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün, okullara yönelik başlattığı uygulamalı trafik eğitimleri devam ediyor. Verilen eğitim kapsamında ilköğretim öğrencileri, birkaç dakikalığına trafik polisi oldular.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği öncülüğünde, ilk olarak Sekizeylül ilk ve Ortaokul öğrencilerine okul geçitlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında uygulamalı olarak trafik eğitimi verildi. İlkokul öğrencilerine önce okul geçitleri ve karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken kuralları anlatan Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nde görevli baş polis Özkan Aracı, daha sonra da "dur" ve "geç" levhalarını vererek; birkaç dakikalığına onları trafik polisi yaptı. Trafik polisinin sürücülere ve yayalara yönelik yapmış olduğu uygulamaları anlatan Aracı, bu eğitimi okul çıkışındaki caddede uygulamalı olarak verdi. Okullarda verilen trafik eğitimlerine katılan öğrencilere verilen "Okul Geçidi Görevli Belgesi"nin ne olduğu da anlatıldı. Baş polis Özkan Aracı, bu karta sahip olan öğrencilerin, trafik polisleri kadar görevli olduğunu hatırlattı.

Aynı gün belirli saatlerde Atatürk İlkokulu ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'ndaki öğrencilere de trafik eğitimi verildi. Diğer okullarda da bu eğitimin verilmeye devam edeceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber