Esnaf ve sanatkarların kredi limiti 125 bin liraya çıktı

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından esnaf ve sanatkara sağlanan düşük faizli kredilerde üst limit 100 bin liradan 125 bin liraya yükseltildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esnaf ve sanatkarın kullanacağı kredi miktarları Ekim kooperatiflerin risk gruplarına göre yeniden belirlenirken, risk grubu kooperatifler sıralamasında ilk sırada yer alan Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinde kredi üst limiti 100 bin liradan 125 bin liraya yükselmiş oldu. Esnaf ve sanatkâra sağladığı düşük faizli krediler ile her zaman destek olduklarını söyleyen Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, kredilerde üst limitin 100 bin liradan 125 bin liraya yükseldiğini ifade etti.

Kredi limitlerinin yükselmesi ile esnaf ve sanatkarın daha fazla kredi kullanma imkanına da kavuştuğunu ifade eden Demirgil, şöyle devam etti: "Esnaf ve sanatkarımıza vermiş olduğumuz düşük faizli krediler piyasaya koşullarına göre yüzde 100 avantajlı. Kredi üst limitleri kooperatiflerin risk gruplarına göre 23 Ekim 2012 tarihinden itibaren yeniden belirlendi. Bu kapsamda kooperatifimiz Türkiye genelindeki başarılı kooperatifler sıralamasında ilk sırada yer alarak kredi üst limitini 100 bin liradan 125 bin liraya yükselten kooperatifler arasında yer aldı. Kredi üst limitlerinin artması ile birlikte kooperatifimize üye esnaf ve sanatkarımızdan gerekli şartları taşıyanlar 125 bin liraya kadar kredi kullanma imkanına da kavuşmuş olacaklar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber