TRT'de gözaltı paniği

Haber Giriş : 19 Ekim 2005 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdür Müşaviri Muammer Göz, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, başka isimlerin de gözaltına alınması bekleniyor.

TRT Genel Müdür Müşaviri Muammer Göz, yolsuzluk iddiasıyla dün gözaltına alındı. Göz'ün, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince sorgulanmak üzere gözaltına alınması, TRT'de bazı üst düzey bürokratlar arasında paniğe neden oldu. Soruşturma kapsamında, önümüzdeki günlerde başka isimlerin de gözaltına alınması bekleniyor. TRT'de yayınlanan bir dizi ile ilgili yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine, TRT müfettişleri tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. KOM ekipleri tarafından Ankara'daki evinde yakalanan Göz, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bu arada Göz'ün İzmir'de bulunan bürosunda arama yapıldı. Ekipler, büroda bulunan evrak ve bilgisayar kayıtlarını incelemek üzere şubeye götürdüler.
Kızı nedeniyle soruşturmalık

Göz'ün, geçen günlerde TRT'de yaşanan bir alkol alma olayı ile ilgili hakkında tutanak tutulduğu öğrenildi. İddiaya göre Göz, TRT Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Hamit Toprak ve Dış Yayınlar Daire Başkanı Osman Dilek ile birlikte gündüz vakti viski içerken yakalandı. Göz, Toprak ve Dilek hakkında tutanak tutuldu. Muammer Göz'ün sanat yönetmeni olan kızı Dilşat Göz'ün de adı, daha önce TRT ile ilgili bir olaya karıştı. Geçen Şubat ayında meydana gelen olayla ilgili Göz, soruşturma geçirdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber