Profesör yokluğundan dekan koltuğu boş kaldı

Haber Giriş : 19 Ekim 2005 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde bazı fakültelerde bir tane dahi profesör bulunmuyor. Kimi fakülte dekan transfer ederken, kimisinin koltuğu boş kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı 15 yeni üniversitenin kurulması için harekete geçerken, üniversiteler fakültelerine dekan yapacak profesör bulamıyor. Fırat Üniversitesi İletişim Fakülte-si'nde profesör olmadığı için fakülte dekansız kaldı. Dicle Üniversitesi Batman Teknik Eğitim Fakültesi ve Siirt Eğitim Fakültelerine de profesör olmadığı için başka fakültelerden görevlendirme yapıldı. Öte yandan, Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuş ancak maddi yetersizlikler ve öğretim üyesi olmaması nedeniyle faaliyete geçemeyen 200'e yakın fakülte ve bölüm bulunuyor.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, iletişim fakültesinde kadrolu iki yardımcı doçent bulunduğunu belirterek, "Profesör ve doçent bulunmuyor. 2 öğretim üyesiyle mezun verdik. Bu nedenle dekan da atayamadık. Daha önceden makine mühendisi bir arkadaşımız iletişim fakültesinin dekanlığını yapıyordu" dedi.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zülküf Gülsün, Batman Teknik Eğitim ve Siirt Eğitim Fakülteleri'nde profesör olmadığı için dekanların merkezden görevlendirildiğini söyledi. Prof. Dr. Gülsün, "öğretim üyesi arkadaşlarımız haftanın belirli günlerinde dekanı oldukları fakültelere geliş gidiş yapıyorlar" dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversite-si'nin Güzel Sanatlar Fakültesi bir yıl önce kurulmuş olmasına rağmen açılamıyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık bina olmadığı için fakülteyi açamadıklarını söyledi. Balıkesir Üniversite-si'nin Güzel Sanatlar ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri de açılamayan fakültelerden. Rektör Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, "Güzel Sanatlar Fakültemizi 3 öğretim üyesi şartını yerine getiremediğimiz için iki yıldır açamıyoruz. Bilgisayar Mühendisliğimiz de iki yıldır kağıt üzerinde bekliyor" dedi.

Bina ve öğretim üyesi sayısı yetersiz

ÜNİVERSİTELERDE profesör sayısı oldukça az. Milli Eğitim Bakanlığı rakamlarına göre Kafkas Üniversitesi'nde 9 bin 454 öğrenciye karşılık 12 profesör var. Niğde Üniversitesinin öğrenci sayısı 15 bin 972. Üniversitedeki profesör sayısı ise 21. Kahramanmaraş Üniversitesi'nde 12 bin 254 öğrenciye rağmen yalnızca 26 profesör bulunuyor. Mustafa Kemal Üniversite-si'nin öğrenci sayısı 12 bin 579, ofesörü ise 29.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber