Uyuşturucu satıcısının çocukları düşünülerek operasyona şeker molası verildi

Gaziantep polisi, uyuşturucu operasyonu gerçekleştireceği mahallede, gözaltına alınacak şüphelinin çocuklarını görünce plan değiştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekipler, operasyonu başlatmadan önce psikolojileri bozulmasın diye çocuklara bakkaldan şeker alıp, mahalleden uzaklaştırdı. Operasyon sonucu 2 kişi yakalanırken, 12 kilo 295 gram eroin ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları öğrenilen 2 şüphelinin Selimiye Mahallesi'nde bulunduklarını tespit etti. Operasyon için hazırlıklar tamamlandığı esnada, mahallede gezen ve aranan şahıslardan birinin çocuğu olduğu düşünülen erkek ve kız çocuğu görüldü. Operasyonu yöneten ekip müdürünün, ?Şu an sokakta yürüyen kız ve erkek çocuğu var. Muhtemelen operasyon yapacağımız malum şahsın çocukları. Bahse konu adrese ve otonun olduğu yere intikal edebilirler. Çocukların gerek psikolojisi açısından, gerekse güvenlikleri açısından onlar oradan ayrılmadan operasyon yapmayacağız. Operasyon planında değişiklik yaptık. Bakkaldan bir şey almak suretiyle çocukları oyalayalım, mahalden uzaklaştıralım.? şeklindeki anonsu duyuldu.

Ekipler, 8 - 9 yaşlarındaki 2 çocuğu, bakkaldan şeker alıp olay yerinden uzaklaştırdıktan sonra operasyon başladı. Operasyon sonucu Abdullah E. (42) ve çocukların babası Müslüm D. (32) yakalandı. Şahısların aracında narkotik detektör köpeği Şile'nin de yardımıyla yapılan aramada, 12 kilo 295 gram eroin ve bir adet hassas terazi ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber