Saruhanlı İmama Hatip Okulu için 50 bin TL kaynak

Manisa İl Genel Meclisi'nin Saruhanlılı üyesi Mehmet Baltacı, ilçeye yapılması planlanan İmam Hatip Ortaokulu için, İl Özel İdaresi bütçesinden 50 bin lira kaynak ayırdıklarını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Partili Baltacı, Gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa İl Özel İdaresi 2013 yılı bütçesinin 105 milyon lira olarak belirlendiğini hatırlattı. Meclis toplantısındaki bütçe görüşmeleri sırasında sundukları önergeyle Saruhanlı'ya yapılacak İmam Hatip Okulu için ayrı bir ödenek kalemi açıldığını ifade eden Baltacı, bu yatırım için 50 bin lira kaynak ayrıldığını kaydetti. Saruhanlı'da bu yıl eğitime başlayan İmam Hatip Ortaokulu'nun 2 derslikte 55 öğrenciyle geçici olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasında hizmet verdiğini dile getiren Baltacı, şu bilgileri verdi: ?İlçemizde bu yıl ilk kez İmam Hatip Okulu açıldı. Şu an eğitim gören 60'ya yakın öğrencimiz var. Bu okul, ilçemizin önemli ihtiyaçlarının başında geliyor. Saruhanlı İmam-Hatip Gönüllüleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Belediyemiz, Saruhanlı'ya İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Öğrenci Yurdu ve bir de cami kazandırmak için çalışıyor. Bu çalışmalara bizim de katkımız olsun istedik. Bunun için 50 bin lira ödenek çıkardık.?

Binaların yapılacağı arsa konusunda alternatif yerler olduğunu, şu an yer seçimi üzerinde çalışıldığını belirten Baltacı, okulun inşaatına başlanmasıyla birlikte ilçedeki birçok hayırseverin buna maddi anlamda destek olma sözü verdiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber